Kezdőlap / Horkolás / A horkolás és amit tudni érdemes róla!

A horkolás és amit tudni érdemes róla!

Nagyon sok ember életét keseríti meg a horkolás.Bár ők maguk nem szenvednek tőle közvetlenül.Az idegtépő horkolás elsősorban a házastárs életét keseríti meg,így kergetve őt külön hálószobába vagy ébren maradásra.Míg a hangot ki adó fél nyugodtan alussza álmait.A horkolás nem kíméli a hírességeket sem.Példaként rögtön megemlíthetjük:Churchillt illetve Mussolinit is.
Ez a kellemetlen hanghatás kiváltó oka az alábbi folyamat eredménye.
A felső légutak vibrációja révén jön létre,mivel alvás közben az izmok és szövetek ellazulnak,és a ki-be áramló levegő rezgésbe hozza a szöveteket.Szinte minden ember horkolt már élete során,de nem minden egyes horkolás tekinthető kórosnak.a horkolásnak 4 különböző típusát különítjük el.
Enyhe,mérsékelt,komoly,illetve súlyos horkolás.
Az enyhe horkolás csak esetenként léphet fel főleg olyankor mikor az illető a hátán fekve alussza álmait,illetve akkor is mikor sokat evett vagy alkoholt fogyasztott.
Mérsékelt horkolás:Bárhogy is fekszik az érintett sokszor-gyakran jelentkezik ez a tünet nála.
Komoly,súlyos horkolásról akkor beszélünk mikor bármely testhelyzetben hosszú órákon át fenn áll ez a kellemetlen jelenség testhelyzettől függetlenül.
A horkolás, mint látjuk tehát nemcsak kellemetlen, de akár komoly betegség is lehet.
Tehát ha a horkolás kifejezetten hangos,és bármely testhelyzetben fellép akkor érdemes körzeti orvosunkat felkeresni egy vizsgálat céljából.Ezzel megelőzhetőek és segíthetőek a kóros problémák.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Terhesség és horkolás együtt?

Valóban többet és erősebben horkolnak azok az anyukák, akik éppen várandósak? Egy kísérlet segítségével próbáltak …

Leave a Reply