Kezdőlap / Horkolás / A horkolást kiváltó ,és fokozó okok

A horkolást kiváltó ,és fokozó okok

A horkolás a párkapcsolatok rémálma. Miközben életünk párja mellettünk alszik, mi ötpercenként felkelünk, a horkolására. Ez kialvatlanná, fáradttá tesz minket. Pedig közben nem is sejtjük, hogy a horkolást, akár betegség tünete is lehet.
Íme néhány ok, ami kiválhatja a horkolást:
Amennyibe a horkolás gyermekkorban jelentkezik, annak fő kiváltó oka lehet a megnagyobbodott garat, vagy orrmandula. Amennyiben eltávolítják a mandulákat, sokszor elmúlik a horkolás, sőt még a teljesítmény és a magatartás is jó irányba változhat. Így ,ha a gyermek hetente többször horkol, érdemes elvinni orvoshoz kivizsgálásra.
Néhány kutatás azt igazolja, hogy az asztma, és az allergia, kétszeresére növelheti az esélyét a horkolásnak, főként, a nehezebb orrlégzés miatt is. Terhesség alatt is előfordulhat horkolás, mivel a megnagyobbodott hasméret, jelentős nyomást gyakorol a tüdőre és a légcsőre.
A horkolást, több tényező is befolyásolhatja, illetve fokozhatja. Ezekből pár:
Gyengébb izomtónus esetén. Egy idő után elkerülhetetlen ,hogy az izomtónusunk ne gyengüljön. Így minél idősebb az ember, annál valószínűbb a horkolás kialakulása, illetve fokozódása.
A dohányosoknál, sűrűbb ,hogy a szájon át lélegeznek, valamint, az orrnyálka, a garat, és a gége folyamatos irritációnak van kitéve, aminek köszönhető a duzzadás. Ez fokozottabbá teszi a horkolást.
Annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a horkolás kialakulásának a lehetőségét, nagyon sok esetben életmód váltásra van szükség. A dohányzásról való leszokás, az alkohol lehető legminimálisabb szintű fogyasztása, és az egészséges táplálkozás, mind megelőzheti a bajt, és hozzájárulhat a gyógyuláshoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Terhesség és horkolás együtt?

Valóban többet és erősebben horkolnak azok az anyukák, akik éppen várandósak? Egy kísérlet segítségével próbáltak …

Hozzászólás