Kezdőlap / Horkolás / A horkolást fokozó hatások

A horkolást fokozó hatások

A horkolásnál mindig is az alkohol volt az egyik fő bűnös, mint ahogy valamely altatók is, mert azok csökkentették a torok izmainak a működését, főleg a lágyszájpadnak.
Amikor alkoholt fogyasztunk az arcnak, az állkapocsnak és a garatnak az izmai is jobban ellazulnak és ezért a légzés szájon át történik. A szénanáthától szenvedő egyedeknél sokkal gyakrabban jelentkeznek az alvási problémák. Az alvás közben keletkező rendellenességek is gyakoribbak az allergiásoknál, mint a nem allergiás személyeknél. A szénanáthások tüneteinek kezelése tehát elengedhetetlenül fontos, nem csak azért, hogy alvás közben kipihenjék magukat, hanem azért, hogy az egyén életminősége is sokkal jobb legyen. Túlsúlyban lévő embereknél gyakoribb a horkolás, hiszen ők leginkább a hátukon alszanak, és a súlyuk terhe alatt a mellkas nehezen emelkedik és süllyed. Ezért a tüdő nem tud annyira kitágulni, és a garatfal mögött lévő zsír csökkenti a légút átmérőjét és szájon keresztüli levegővételre ösztönzi őket.
Kihagy az éjszakai légzés és a folyamatos oxigénhiány következményeként az illető többször is felriad az éjszaka folyamán, mert nem kap levegőt. Pickwick szindrómának nevezik ezt a jelenséget. A horkolás a hízás folyamatában is részt vesz. Az alvás 20-30 százaléka a mély alvás, és ilyenkor termelődik a növekedési hormon, melynek a zsírégető hatása jelentős.
A dohányzás, alkoholfogyasztás, súlyfelesleg csökkentése egyenesen arányos a horkolás erősségének csökkenésével.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Terhesség és horkolás együtt?

Valóban többet és erősebben horkolnak azok az anyukák, akik éppen várandósak? Egy kísérlet segítségével próbáltak …

Leave a Reply