Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / A jogvédelem biztosítás?

A jogvédelem biztosítás?

Magyarországon sokféle biztosítást köthetünk már meglehetősen régóta. Szinte minden sarkon vásárolhatunk magunknak és családunknak élet-, baleset-, vagy akár utasbiztosítást is. Ezen kívül még igényelhetünk vagyon, rakomány, felelősség, és ki tuja még, milyen biztosítás már interneten is.
Van azonban olyan biztosítás, melyet igen sokan nem ismernek még. 2002-ben, amikor zöldmezős beruházásként hazánkba érkezett az első, és jelenleg egyetlen jogvédelemmel foglalkozó specialista cég, nagy fejtörést okozott nekünk. Egészen pontosan a besorolással voltak gondok, ezért tetszik, nem tetszik alapon a jogvédelmet a biztosítások közé sorolták a “tanácstalanok”.
Szeretnénk azonban elkerülni a félreértéseket, ezért most tisztázzuk is azonnal, hogy a biztosító egy káreseménykor fizet, vagyis kártalanít. Természetesen nem feladatunk eldönteni, hogy ezen összeg mértéke megfelelő-e, vagy hogy ez valóban kártalanítja-e a károsultat.
A jogvédelem kicsit más, hiszen érhet bennünket jogsérelem, ami ugye nem feltétlenül biztosítási esemény, de jogi tanácsadásra van szükségünk. Más esetben a jogsérelem jogi képviseletet kíván akár peres eljárás keretén belül.
A jogvédelmi biztosítás erre is, és arra is kínál lehetőséget úgy, hogy ezt a két dolgot nem kell különválasztani egymástól.
Nem kell előre eldöntenünk, hogy szaktanácsadást, vagy jogi képviseletet fogunk-e igényelni a jövőben, hiszen nem vagyunk jövőbelátók, ezért jogvédelmi szolgáltatási csomagunk tartalmazza mindkettőt úgy, hogy a szaktanácsadással akár egyidőben is igénybe vehetünk jogi képviseletet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen biztosításokat ismerünk?

Milyen biztosításokat ismerünk? Mi azt gondoljuk, nem is alaptalanul, hogy nem is ismerjük lehetőségeinket pontosan. …

Hozzászólás