Kezdőlap / Állatok / Macska / A keleti rövid szőrű macska

A keleti rövid szőrű macska

A keleti rövid szőrűek a sziámi cicák más rövid szőrű macskák keresztezésével tudatos tenyésztői munkával jöttek létre Nagy-Britanniában 1950-es években. Peter és Vickie Markstein nevezte el őket keleti rövid szőrű macskának 1972-ben. Ez a fajta maga a megtestesült elegancia. 1977-ben fogadták el ezt a fajtát a nemzetközi macskaszervezetek.
Jellemzői:
Közepes méretű, karcsú izmos, nagyon elegáns macska. A teste hosszú, hajlékony. A feje, hosszú ék alakú. Az orra hosszú és egyenes, a homlok lapos. Az arc profil enyhén domború. Az álla jól fejlett A fülei széles alapúak, egyenesek, hatalmasak, a végük hegyes A fülek külső vonala az ék-alak folytatása. Szemei mandulavágásúak, harmonikusak a fejjel, enyhén az orr felé dőlnek. A szem színe élénk, tiszta zöld . A szőrzet nagyon rövid, selymes és fényes, a testhez simuló. Aljszőrzete nincs. A szőrzet színe: A bicolor kivételével az összes szín megengedett.
A nyak hosszú és karcsú. A váll és a mellkas soha nem lehet szélesebb a csípőnél. A lábai karcsúak és hosszúak, a mancsok kecsesek és oválisak. Talppárnák a bunda színével harmonizálnak. A farka nagyon hosszú, ostorszerű és elkeskenyedő. A súlya 4-6,5 kg
A természetük:
A keleti rövid szőrű macskák intelligensek, a gazdájukhoz nagyon ragaszkodnak. A fizikumukat és temperamentumukat tekintve a keleti macska egyszínű szőrzetű sziámi. Értelmes és kedves macskák. Kíváncsiak, barátságosak, és kutyaszerűen hűségesek és ragaszkodóak gazdijukhoz.
A keleti rövid szőrű fajta kifejezetten emberközpontú. Imádnak hízelegni és vágynak a testi érintésre. Nagyon aktívak, nem szabad őket sokáig egyedül hagyni. Lakásban tartott fajta.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A macska is lehet allergiás

Ha meghalljuk ezt a szót: allergia, eszünkbe sem jut, hogy nemcsak az embereket kínozhatja a …

Hozzászólás