A kezdetek

A facebook egy olyan közösségi oldal, ahol kapcsolatot tarthatsz barátaiddal, ismerőseiddel. Jelenleg ez a weboldal a legelterjedtebb oldal. 13 éves kortól lehet regisztrálni legálisan.
Mark Zuckenberg és Eduardo Severin alapították meg a facebook-ot, mindketten a Harvard Egyetemre jártak. Kezdetben csak a Harvard hallgatói használhatták a programot, ezt később több egyetem is használhatta már, és végül az egész világra kiterjedt.
Peter Thiel volt az első, aki támogatta az elképzelést. Először csak üzenőfalra lehetett írni állapotokat, valamint képet lehetett feltölteni és megosztani. Ez azóta rengeteg funkcióval kibővült. Azóta lehet már ismerősöket jelölni képeket, alkalmazásokat telepítettek a facebook-ra, ilyenek például a játékok is.
Jelenleg több, mint 500 millió aktív tagja van a közösségi oldalnak. 207 országban érhető el, 37 különböző nyelven. 2010 januárjára készült el a magyar facebook, melynek fordítását a felhasználók készítették el.
2004.02.04.-én kezdte el működését, amerikai alapítású ismeretségi hálózat.
A felhasználók létrehozhatnak egy személyes profilt, ami alapján kapcsolódhatnak személyekhez és csoportokhoz is. Információkat frissíthetnek, megoszthatnak weboldalakat, információkat egymással. Városok, munkahelyek, felsőoktatási intézmények, vagy régiók által szervezett csoportokhoz, közösségekhez lehet csatlakozni, így csatlakozhatunk másokhoz is, új embereket is megismerhetünk.
A Facemash alkalmazás elindításával kezdődött a Facebook alkalmazás története 2003-ban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás