Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / A kínai asztrológia elemei

A kínai asztrológia elemei

A távol-keleti filozófiában nagyon fontos szerepet kapnak az elemek, az asztrológiában pedig ezeknek az elemeknek a hatásai az egyes periódusokra.
Az öt elem: a Fém, a Víz, a Fa , a Tűz és a Föld.

A Fém elem által befolyásolt évek szülöttei általában kemények, kissé merevek és ridegek – olyanok, akár a fém. Céltudatosak, határozottak, érzelmeiket ritkán mutatják ki. A legtöbb esetben úgy gondolják, a problémák leküzdésében csak magukra hagyatkozhatnak. A pénzzel ügyesen bánnak, emberi kapcsolataik azonban sok esetben megsínylik merevségüket, konokságukat.

A Víz elem által befolyásolt évek szülötteire a kedvesség, lágyság jellemző. Az ő esetükben a szív diktál, az érzelmek mindig fontosabbak számukra, mint az észérvek. Rugalmasak, jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, de ez a hajlékonyság időnként megalkuvásba válthat át. A pénzzel nem bánnak túl jól, viszont jó érzékük van a művészetekhez és kiváló ízlésük van. Emberi kapcsolataik változóak, ritkák esetükben a hosszú barátságok, párkapcsolatok.

A Fa elem által befolyásolt évek szülöttei magabiztosak, számukra a szabályok, az erkölcsi normák betartása a legfontosabb. Szívesen kiállnak egy-egy elv mellett. Nem magányos harcosok, inkább csapatjátékosok, fontos számukra a közösség. Jó a kapcsolatteremtő képességük, nagy az igazságérzetük. Kapcsolataikat az állandóság jellemzi.

A Tűz elem által befolyásolt évek szülöttei önfejűek, lendületesek és intelligensek. Állandóan szükségük van valamilyen feladatra, olyanok, mint a tűz, ami elhal, ha nincs semmi, amit elemészthetne. Kissé felületesek, általában képtelenek a komolyabb elmélyülésre, tudásuk sekélyes, de óriási területet fed le. A többiekhez pontosan úgy viszonyulnak, mint a tűz: világítanak az éjszakában, meleget adnak, de azok, akik túl közel merészkednek hozzájuk, könnyen megperzselődhetnek.

A Föld elem által befolyásolt évek szülöttei realisták, két lábbal állnak a földön. Mindig a valóságnak megfelelően mérik fel a lehetőségeiket, nem építenek légvárakat, nem álmodoznak. Nem ígérgetnek, inkább teljesítenek. Őszinték és nyíltak. Intelligensek, de megfontoltságuk sokszor lassúságnak tűnhet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Horoszkóp

Asztrológiában használt kifejezés. Görög eredetű, jelentése: óra-kép. A születési helyre és időpontra felállított képlet amit …

Hozzászólás