Kezdőlap / Divat-szépség / A kondicionáló kiválasztása

A kondicionáló kiválasztása

A kondicionálóknak számos variációja kapható. A mindennapi használatra készült kondicionálóval a napi hajmosás után leöblítjük a hajunkat. Hatását úgy fejti ki, hogy pozitív töltésű kondicionáló anyaggal vonja be a hajszálakat. Ez a bevonat az öblítés után is a hajszálakon marad, és „olajosan” tartja azokat, így megkíméli a hajat a dörzsölődéstől, az összegubancolódástól és a görcsök képződésétől. Ez a réteg védi a hajat azoktól a sérülésektől, amelyeknek vizesen, vagyis a legsérülékenyebb állapotában van kitéve. A kondicionáló réteg nagyban csökkenti a haj „elektromosságát”, vagyis a haj nem fog szállni. Az ilyenfajta kondicionáló minden hajtípusra alkalmazható, még a vékony szálú hajra is. Ha a kondicionálótól csapzott lesz a hajunk, az azt jelenti, hogy nem a hajtípusunknak megfelelőt használjuk. Ebben az esetben váltsunk márkát.
Az erős fehérjetartalmú vagy hidratáló kondicionálót (vagy mindkettőt) a hajunk állapotától függően használhatjuk. Havonta egyszer minden hajtípusra használható, viszont száraz, töredezett hajra gyakrabban, hetente egyszer ajánlatos használni. Használja így a kondicionálót: hajmosás után törülközővel dörzsölje meg a haját, majd masszírozza a kondicionálót a hajba. Ezután fedje be a haját egy nejlonzacskóval vagy egy zuhanysapkával. A kondicionálót legalább 30 percig hagyja a hajon, mielőtt leöblíti.
Manapság nagyon népszerűek azok a kondicionálók, amelyeket nem kell leöblíteni. Ezek megvédik a hajat a napfény, a klóros víz, a gyógyfürdők és a forró fürdők oxidációs hatásaitól. A festett hajat pedig védik a kifakulástól. Védelmet nyújtanak a hajformázás közben elszenvedett traumák ellen. Használata: samponnal mossuk meg a hajunkat, tegyünk rá balzsamot, majd öblítsük le. Törülközővel dörzsöljük meg a hajat, majd permetezzük rá a hajápolót, ami a hajformázás kitűnő alapját képezi.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás