Kezdőlap / Kopaszodás / A kopaszodásról

A kopaszodásról

Amikor az édesapám elkezdett öregedni, láttam, hogy a haja elkezd fehéredni, őszülni. Aztán később észrevettem azt is, hogy a homloka egyre magasabb lett, olyan magas, hogy már a tarkójáig ért, akkor rájöttem, hogy kopaszodni kezdett. Azt mondják, ez többnyire genetika, de lehet valami mástól is. Egyesek hormonális változásokra is vissza szokták vezetni a hajhullást. Vajon az öregséggel milyen hormon szint változik meg, ami okozhatja a hajhullást?!

Én magamon azt vettem észre, hogy 30 év felett elkezdtem őszülni, remélem a kopaszodás, azért még messze van. Szeretném, ha a gyermekeim még sötétbarna hajjal látnának és nem a kugli fejemen megcsillanó reggeli napsugár kápráztatná el őket! Sok óvintézkedést megteszek ennek érdekében, például kiskoromban felért egy órás kínszenvedéssel egy sapka feladása, amit ma már önként véghezviszek, fizikai ráhatás nélkül is. Rendszeresen megmosom, vágatom, ami kiskoromban ugyancsak tortúra volt. Ki az a gyerek, aki szereti a hajmosást vagy hajvágást? Senki! Persze idővel változik az ember és belátja, hogy a saját egészsége érdekében sok olyan dolgot meg kell tennie, amit fiatalkorában nem akart, aztán tinédzserként meg nem volt menő. Ma már a biztosra megyek és arra is felkészültem, ha hullani kezd a hajam, akkor inkább levágatom és olyan kopasz leszek, mint Kojak. Már, nyalókát is vettem, a fiókban van, úgysem megy tönkre, és ha nem kezdek el kopaszodni, majd jó lesz a gyerekeknek, vagy később az unokáknak.

Egy biztos a kopaszodással és hajhullással kapcsolatban, hogy nem fogok hajbeültetést csináltatni, sem csodaszereket kipróbálni. Nem hadakozok az elkerülhetetlen sorssal, inkább várni fogom azt, aminek jönnie kell, és a magam javára fordítom. Végül is sok nő szerint, a kopasz férfiak szexisek! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Hozzászólás