Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Nyaralás / A legolcsóbb nyaralás titka

A legolcsóbb nyaralás titka

Habár a nyaralást egy egész éven keresztül várjuk, mégsem tartozik a legolcsóbb dolgok közé. Íme néhány tanács, hogyan nyaralhatunk a legspórolósabban.
A legelső javaslat, hogy maradjunk belföldön. Minden évben könnyen lehet kivitelezni, és belefér még a sátorozás is akár. Magyarországon válogathatunk vízpart, és hegyvidék között egyaránt, és az útiköltség is kevesebb, ha nem utazunk külföldre. Előre ismerjük az árakat, nem kell valutát váltani, így könnyebben ki lehet számolni a költségeket.
Ha viszont ragaszkodunk ahhoz, hogy külföldön nyaraljunk, mégsem állunk a pénzügyi helyzet magaslatán, válasszuk az elő-, vagy az utószezont. A last minute akciók pedig általában fél áron vannak, így kedvezményesnek mondható.
Ha itthon van egy kedvenc városunk, helyünk, és megtehetjük, vásároljunk ott egy nyaralót, vagy menjünk el távol élő rokonainkhoz. Így minden nyáron van egy biztos kiindulási pont a nyaraláshoz.
Szintén ötletes, ha biciklivel indulunk útnak. Ilyenkor minden este változatos szálláson szállhatunk meg, akár ismerőseinknél, akár kisebb szállodákban. Előnye, hogy csak egyszer kell fizetni a bicikliért, valamint a felszerelésért, de a legjobb benne, hogy szinte teljesen ingyen van.
Ha komoly terveink vannak, és előre tudjuk az úti célunkat már az év elején, akár tavasszal is lefoglaltathatjuk a szállást, sokkal kedvezményesebben, mint főszezonban. Baráti társaságoknak ajánlott elsősorban, hogy kinézik a legközelebbi tengerpartot, és lehetőleg minél többen, autóval mennek el oda. Így az útiköltség elenyésző, és megspórolható vele a drága repülőjegy is. A legolcsóbb szállás az apartman, hiszen az ember kevés pénzből is jól érezheti magát, a lényeg, hogy kikapcsolódjon, és jól érezze magát, azokkal, akiket szeret.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Yucatán-félsziget

A Yucatán-félsziget a maja romokon kívül is tartalmaz érdekességeket: a gyönyörű spanyol koloniális városok, búvárkodás-fürdőzés …

Leave a Reply