Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / A lézeres akupunktúra

A lézeres akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik legismertebb területe. Az ősi gyógymód alapja az a hit, miszerint testünk pontjai között kering az életenergia, amelynek ha az útját gátolja valami, akkor az betegséghez vezethet. Az akupunktúrás kezelés célja az, hogy az akadályokat a megfelelő pontoknál elhárítsuk, s ezáltal újra keringjen bennünk az ún. Qí.
Akik eddig a tűtől való félelem miatt kerülték el a gyógymódot, azok mostantól bátran alávethetik magukat a kezelésnek, hiszen a lézeres akupunktúra egyik nagy előnye, hogy száműzi a tűk használatát. Emellett gyors, fertőzés- és fájdalommentes beavatkozás, amely a hagyományos akupunktúra előnyeit megtartva mellékhatások nélküli kezelést eredményez. Emellett nem csupán a tűtől irtózó felnőtteknél, hanem a gyerekeknél, sőt az állatoknál is alkalmazható. További előnye, hogy olyan nehezen elérhető helyek, mint a vese vagy a máj is kezelhető a segítségével.
A lézeres akupunktúra ragyogóan egyesíti a hagyományos kínai orvoslást a modern technika vívmányaival. A tűszúrás nélküli ingerlés során az akupunktúrás pontra egy speciális rögzítővel helyezik a lézert, az alany csupán egy kis melegséget fog az érintett területen érezni.
Korábban a kezelést egy lézer toll segítségével végezték, pontról pontra haladva, s mindegy egyes ponton 20-30 másodpercig időzve. Ezt az eléggé időigényes eljárást ma már felváltotta az egyszerre 12 pontot érintő hatékonyabb kezelés, mely alatt a lézer serkenti a szövetek működését, fokozza a vér áramlását, ellazítja az izmokat és csökkenti a fájdalmat. A különböző típusú lézerek használatával (pl. infravörös, vörös, zöld) tovább növelhető az eredményesség.
A lézeres akupunktúra hathatós segítség lehet mozgásszervi betegségek esetén, illetve fogyás vagy dohányzásról való leszoktatáskor. Emellett kiváló segítség az asztmás, allergiás betegeknek, illetve a fejfájással, migrénnel küszködőknek is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply