Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra és a fogyás

Akupunktúra és a fogyás

Az akupunktúráról mindenkinek más a véleménye. Vajon hatásos vagy semmit se használ, csak így szedik ki az emberek zsebéből a pénzt? Sok tévhit él ezzel a módszerrel kapcsolatban.

Először is mi az az akupunktúra?

A kínai orvoslásban használt gyógymód, ami az emberi szervezetet nem károsítja. A test különböző pontjait mechanikusan ingerlik, ezzel beállítva a test szellemi és testi egyensúlyát. A kezelés során tűszúrásokkal stimulálják a bőrt, így próbálják a szervezetet harmonizálni.

Hogyan segít a fogyásban?

Sokan azt hiszik, hogy elég elvégezni a kezeléseket, és fogyni fog. Ez nem igaz, a sikeres fogyáshoz megváltoztatott, egészséges étrend is szükséges.

Milyen kezelések léteznek?

Kétféle kezelés létezik. Az egyik, amikor heti háromszor orvos végzi relaxációs környezetben. A másik módszer, amikor az akupunktúrás tűket belövik a fülbe és azt 3 hétig hordani kell.

Tévhitek akupunktúrás fogyással kapcsolatban:

  • Csak a kezeléstől lehet fogyni: Fogyás érdekében az kalóriadiétát kell bevezetni.
  • Vérzékenység vagy fémallergia esetén nem lehet alkalmazni: Vérzékenység esetére létezik lézeres kezelés, fémallergia esetén aranytűs kezelés alkalmaznak.
  • Ez a módszer mindenkinek megfelel: gyerekek, idősek, terhes, szoptató anyák, krónikus betegségben szenvedőknél nem alkalmazható.
  • A kezelés túlságosan drága: A sorozatos kezelések általában 3000-5000 forintig terjednek árban alkalmanként, a fixen beültetett tűk csak tízezer forint körül vannak.

Sok ember le tudott vele fogyni, és tényleg nem fájdalmas.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply