Kezdőlap / Egészség és fitness / Magas vérnyomás / A magas vérnyomás és a szex

A magas vérnyomás és a szex

A magas vérnyomás a szervezet érrendszerére gyakorolt negatív hatása miatt már önmagában is okozhat gondokat az ezzel a betegséggel küzdő emberek körében, azonban számtalan esetben hozzájárul a problémához a betegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek okozta mellékhatások is.
A betegség kezelésére többféle gyógyszer alkalmazható, melyet az orvosok a páciensek egyedi igényeinek megfelelően több szempontot szem előtt tartva választanak ki a rendelkezésre álló lehetőségeken belül. Figyelembe veszik az életkort, az egyéb betegségeket és azok fokát, az esetlegesen szedett más gyógyszereket.
Szexuális problémáik megoldására többnyire férfiak fordulnak szakemberhez, nagy általánosságban merevedési problémák miatt. Ez annak tudható be, hogy a vérnyomást csökkentő gyógyszerek csökkentik a véráramlást, amely negatív hatással van az erekció elérésére és fennmaradására, míg egyes gyógyszerek pedig magát az idegrendszert befolyásolják, ami szintén zavarokhoz vezet.
A legtöbb esetben ez a probléma orvosolható. A probléma felmerülésekor feltétlenül fel kell keresni a szakorvost, aki a gyógyszert felírta és egy őszinte beszélgetés keretén belül el kell mondani a problémát. Minden olyan részletről tájékoztassuk az orvost, mely befolyással lehet az érintett szexuális gondra, beleértve az életmódunkat, az esetlegesen fogyasztott egyéb gyógyszereket, gyógynövény készítményeket. Ezek ismeretében tud orvosunk dönteni az alkalmazott hatékony gyógyszereket illetően.
A gyógyszeres kezelésen kívül feltehetően a megfelelő eredmény eléréshez javasolni fogják, hogy változtassunk bizonyos szokásainkon, életmódunkon, esetleg dietetikus szakember segítségét is igénybe vehetjük étrendünk megváltoztatásában, de mindez hozzájárul a jobb életminőség eléréshez vezető úton történő elinduláshoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csökkentsük a vérnyomást egészséges életmóddal!

A magas vérnyomás alattomos betegség, amit sokan nem kezelnek problémaként és nem foglakoznak vele kellően. …

Leave a Reply