Kezdőlap / Terhesség / A magzat fertőződése

A magzat fertőződése

A magzat fertőződésének pontos diagnózisa Streptococcus agalctiae, melyet a gyermek születése után színtenyészetből mutatnak ki.
Ez a betegség anyáról megy a gyermekre, cseppfertőzéssel terjed, tehát éppúgy lehet egy vécén összeszedni, mint arra következtetni, hogy házastársi hűtlenség történt,tehát eredete ismeretlen marad az esetek többségében. Ezt a betegséget még a várandósság időtartama alatt az anya hüvelykenetéből mutatják ki a 36. héten, tehát akkor már nagy valószínűséggel a baba már fertőződött állapotban van. Az igazi nagy gondok a gyermek születése után következnek be. A fertőzés következményei között szerepel a fülbetegség, a táplálhatatlanság, valamint ennek következtében a hypoglycaemia.
A betegség meglétét, miben létét, valamint súlyosságát egy vérvétellel állapítják meg, melyben a CRP értéket vizsgálják. Ez normál esetben olyan 5-10 között van, súlyosabb betegség esetén ez az érték 70-80 közé emelkedik, ekkor már az újszülöttnél tüdőgyulladás, komolyabb esetben agyhártyagyulladás fordul elő, de ekkora betegségnél nem kizárt a halálozás sem.
A gyermeket a születése után nem sokkal átviszik a gyermekosztályra, mely az anyukák életében egy horrorisztikus hely. Az orvosok a gyógyulás folyamatába nem igazán avatják be az anyukát, a babát csak az etetés időpontjában láthatja, körülbelül 10 percre, utána szigorúan ott kell hagyni és türelmesen várni a következő etetést. A baba antibiotikumos kezelést kap, a szerencsésebb új család hazamehet 4-5 nap elteltével, akik rosszabbul járnak, azoknak 10-12 nap is lehet a gyógyulás folyamata.
Minden leendő anyukát nagyon kérek, hogy figyeljen oda magára, a társára és még mielőtt sikeres lenne a babaprojekt vizsgáltassa meg magát, hogy nem szenved-e ilyen fertőzésben.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Méhen kívüli terhesség okai és jelei

A kismamák nagy része nagyon aggódik az első pár hétben nehogy méhen kívül fejlődjön gyermekük, …

Hozzászólás