Kezdőlap / Oktatás / Kezdődik a suli!

Kezdődik a suli!

Egyre jobban közeledik a szeptember, az iskolakezdés időszaka. Lassanként a gyerekeknek rá kell hangolódniuk, hogy újra pontos időbeosztásban, és rendszeres munkában éljék napjaikat.
A felkészülés egyik része a taneszközök vásárlása. Célszerű ezt még az iskolakezdés előtt lebonyolítani, egyrészt elkerülve a tömeget, másrészt ilyenkor több helyen sikerül akciós termékeket is beszerezni. Ezt különösen akkor érdemes megtenni, ha a gyerekek év végén kaptak egy listát a szükséges felszerelésekről, így elkerülhető, hogy felesleges dolgokat vásároljunk. Ügyeljünk azonban a minőségre, különösen az író,-rajzoló,-festőeszközök beszerzésénél, hogy ne gátolják, hanem segítsék a gyerekeket munkájukban.
Ilyenkor még bőven van idő a füzetek borítására, címkézésére, vagy a tavaly használt tanszerek selejtezésére, tehát egy alapos rendrakásra. Természetesen vannak tankönyvek, füzetek amelyeket érdemes félrerakni, mert szükség lehet rá. Már csak azért is, mert a felkészülés másik része lehet az előző évben tanultak felidézése. Különösen kisiskolás korban ajánlott, augusztus második felében napi rendszerességgel fél-egy órát ismétléssel, gyakorlással tölteni. Ez egyrészt azért hasznos, mert visszaszoktatjuk a gyerekeket a rendszeres tanulásra. Másrészt a nyár folyamán sok mindent elfelejtenek a tanultakból, így ha kezdődik az iskola nem lesz újdonság az ott végzett év eleji ismétlés. Természetesen, hogy kinek mennyi gyakorlásra van szüksége, azt egyénileg kell eldönteni. Van akinek elég néhány feladatsorral felidézni a tanultakat, másnak hosszabb, alaposabb gyakorlás szükséges. Viszont minden esetben tartsuk szem előtt, hogy ezt sem szabad túlzásba vinni, nehogy az iskolakezdésre elmenjen a kedve a tanulástól. Próbáljuk velük megértetni-beszélgetéssel, vagy megfelelő motiválással-, hogy ez nem egy szükséges rossz dolog. Igyekezzünk a tanuláshoz mindig pozitív hozzáállást és jó hangulatot teremteni, mert így lesz eredményes.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A tanulók jogai és kötelezettségei

A tanulók jogai A tanuló egyik legfontosabb joga, hogy tiszteletben kell tartani az emberi méltóságát, …

Hozzászólás