Kezdőlap / Meddőség / A meddőség kérdése spirituális szemszögből vizsgálva

A meddőség kérdése spirituális szemszögből vizsgálva

Spirituális nézőpont szerint az ember a test, a szellem és a lélek egysége, optimális esetben e hármasság harmonikus egységben áll egymással, amely harmónia testi-lelki egészséget eredményez. Ilyenkor nem vagyunk betegek, nyugodtan fogadjuk életünk kihívásait, és a lehető legjobb megoldásokat alkalmazva könnyedén megfelelünk azoknak. Ez azonban nagyon-nagyon ritkán fordul elő.
Tanulásunk útján lelkünk olyan nehézségekkel szembesít bennünket, amelyekre éppen szükségünk van, ilyen feladat lehet pl. a meddőség megtapasztalása is.
Ez lehet organikus eredetű, amelynek karmikus okai vannak, és előző életünk történései adhatnak magyarázatot, és ezáltal megoldást is. A megoldás lehet az, hogy türelmesen megéljük és elfogadjuk helyzetünket, vagy pedig minden orvosi vélemény ellenére sikerül áldott állapotban kerülni és egészséges magzatot világra hozni.
Mivel minden a fejben dől el, ezért közelítsünk a kérdéshez a tudat felől. A meddőség és bármely terhességi probléma mögött a gyermek elutasítása áll. Ez a gondolat természetesen nagy ellenállást válthat ki, mert összeütközésben áll a konvenciókkal. A feladat -szándékosan nem használom a “probléma” szót – megoldásához szükséges a kíméletlen őszinteség saját magunkkal, és sokszor az eddigi életszemléletünk megváltoztatása is.

Nagyon nehéz azzal szembesülni, hogy valójában nem is akarunk még gyermeket, vagy nem ettől a partnertől, vagy nem éppen ebben a helyzetben, amelyben élünk jelenleg.

Amennyiben sikerül nyomára bukkanni annak, hogy ellenállásunk miből fakad, akkor tudunk igazán tudatos döntést hozni, amely lehet az, hogy elfogadom egy gyermek jelenlegi kihordását és megszülését, vagy várok még az anyaság megismerésével.
A jelenlegi orvostudomány azonban sajnálatos módon csak a fizikai oldalról közelíti meg a kérdést, ezért gyakran kudarcba fulladnak a kísérletek. Sokkal eredményesebb a kérdés holisztikus megközelítése, mert az ember szelleme hat a testre, sőt működését döntő mértékben meghatározza.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meddőség és a sorszerűség 1.

A meddőség kapcsán egy fontos kérdés merülhet fel bennünk. Van-e vajon sorsszerűség abban, hogy egy …

Hozzászólás