Kezdőlap / Terhesség / A mi terhességünk

A mi terhességünk

Kissé fura lehet a cím, de tagadhatatlan tény, hogy mindkét gyermekünk születését és mindkét terhességet, közösen éltünk meg, éltünk át a párommal. Ő viselte a terhet, és meg viseltem őt, természetesen a szó legpozitívabb értelmében.
A gyermekeink közös megbeszélés, elhatározás és tervezés után érkeztek meg, nagy- nagy örömet okozva.
A teherbeesés mindig izgalommal, esetenként idegességgel és csalódással jár, hiszen amikor a szülők szeretnék és ezért mindent megtesznek, bizony nem jó hír a negatív terhességi teszt hónapokon keresztül. Első gyermekünkkel nálunk is így történt, négy hónapnyi próbálkozás után december 24-én reggel változott pozitívvá a terhességi gyorsteszt és tette 2001 karácsonyát az egész család számára feledhetetlenné, és teremtett ezzel hagyományt is,hiszen onnantól kezdve minden terhesség karácsonykor lett bejelentve.
A terhesség nálunk könyvolvasással kezdődött. Miután 3 könyv négyféle követendő utat írt le a mit lehet mit kell, mit nem szabad kategóriákban, saját fejünk után mentünk. A párom azt evett amit kívánt, legyen az csülök Pékné módra, vagy sárgadinnye februárban, mivel az volt az elv, hogy amit kíván arra szüksége van. Persze emellett minden nap evett vitamint és igyekeztünk a lehető legegészségesebb alapanyagokat felhasználni, már amennyire a csülök és a zsír egészségesnek számít egy sült csülök esetében.
A következő próbatétel a név kérdése volt. Mivel két hónapnyi egyeztetés után is két- két különböző nevet favorizáltunk, amit csak a szülés előtt sikerül végre megoldani, igaz a rossz AFP eredmény miatti magzatvíz vizsgálatból már ekkorra tudtuk, hogy kisfiút várunk.
A ruha a bútor kiválasztása ebben a tudatban persze könnyebb volt, és boldog tervezgetéssel egybekötött várakozást és vásárolgatást jelentett. A pelenkázó, autós hordozó, babakocsi, kiságy esetében úgy döntöttünk, hogy nem szégyenlősködtünk és használtat vettünk, amivel körül belül 100-120.000 Ft-ot takarítottunk meg, mert így a babakocsi 25.000 Ft-ba a kiságy 6.000-Ft-ba a hordozó 8.000 Ft-ba került, míg a pelenkázó 3.000 Ft-ba. A gyerekszobát talán elítélhető babona miatt nem rendeztük be, az az én feladatom volt a szülés és a hazaérkezés között, de nekem nagy örömet okozott.
A kismamaruhák esetében, főleg azok rövid hordásidejére tekintettel, a kölcsönruhákat részesítettük előnyben.
A terhesség legnehezebb időszaka az utolsó két hónap volt mivel az július augusztusra esett, és a meleg rendkívüli módon megnehezítette a párom életét, de ennek ellenére jajszó nélkül tűrte az egyre nagyobb pocakját és az egyre nagyobb meleget.
A szülés előtt héten már minden nap jártunk az nőgyógyászhoz, de csak a hét végére kezdett párom úgy kitágulni, hogy a szülést megindultnak lehessen nevezni. Ebben kicsit segítettük a természetet, mivel a szülés előtti napot áttakarítottuk a lakást, sok lépcsőzéssel egybekötve, és még más népi, szülésmegindító praktikákat is kipróbáltunk, amelyek meghozták a kívánt eredményt, mivel másnap megszületett a kisfiam Máté.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás