Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / A Muladhara ásványai

A Muladhara ásványai

A gyökércsakra, vagy szanszkrit néven Muladhara az emberi szervezetben a gerinc alsó részén, a farkcsonti fonatnál helyezkedik el. Amikor a gyökércsakra energiaellátása nem megfelelő, különféle betegségek üthetik fel fejüket. Ezek a betegségek lehetnek a gerinccel kapcsolatos bajok vagy például az aranyér. A gyökércsakra-energiaközpontba kerülő kevés energia hatására előfordulhat, hogy nagyobb mennyiségű ételt viszünk a szervezetünkbe, így emésztési- és anyagcsere-zavarok is felléphetnek.

A gyökércsakrára kedvező hatással lehetnek az alábbi ásványok: rubin, magnetit, gránát és hematit, valamint általában a vörös színű kövek és ásványok.

A rubin egy vöröses színű ásvány, színét a krómtól nyeri. Javítja az anyagcserét és az emésztést, segít bélfertőzések leküzdésében, hat a hasmenéses bélhurut esetében is. A rubin élénkséggel és szenvedéllyel tölti meg a magánéletünket. Segít a koncentrálásban, a gondolatok lecsendesítésében, segítségével könnyebben összpontosítunk tetteinkre. A rubin kedvezően befolyásolja a szenvedélybetegséggel küzdők kedélyállapotát, erősíti az önbizalmat.

A magnetit színe fekete, az energiaellátásra igen kedvező hatással van. Gyógyít a magnetit a gerinc, az ízületek és az ínszalag betegségei esetén. A reuma, a csonttörés, de még a teniszkönyök gyógyulását is pozitívan befolyásolja. A magnetit általánosan a fájdalmat, a görcsöket és a fejfását is enyhítheti. A méregtelenítés idején is nagy hasznát vehetjük. A magnetit jellemzője a mágnesesség, amely a sejtképződést befolyásolja kedvezően. Hatással van továbbá az agyalapi mirigyre és a hormonháztartásra is. A lelki eredetű problémák közül, ha az ember célja az önzetlenség, a magnetit segít az elérésében, valamint a vonzerőnket is erősíti.

A gránát színe vörös, de előfordul sárga, rózsaszín, zöld, barna és fekete formában is. A gránát az az ásvány, amelytől a testalkatunk erősebb lehet, a testtartásunkat javítja. Szabályozza a vérkeringést és óvja a szervezetet a vérszegénységtől. A szexuális élet területén fokozza az erőt, az esetleges impotenciát megszünteti.

A hematit, vagy más néven vérkő az előző ásványokhoz hasonlóan vörös, de lehet vörösesbarna és fekete is. A hematitban lévő vastartalom magas, amely kedvezően hat vérszegénység illetve vashiány esetén. Jól alkalmazható érelmeszesedés, lábdagadás, visszerek esetén, a vérömlenyek és a véralvadékok elmúlását gyorsítja. Az esetleges menstruációs zavarokra is pozitív hatást fejt ki. A májra történő regeneráló hatásával a testünk méregtelenítésében is fontos szerepet játszhat.

A fenti ásványok hatására a szervezet gyökércsakra energiaközpontja megfelelő energiához juthat, amelynek köszönhetően szervezetünk váza megerősödik, valamint stabilak leszünk mind a munka, mind a kapcsolataink terén.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szabadkőművességről

Ez a társulat világszerte több millió taggal bír, heterogén, számtalan formában működő mozgalom, önértelmezése szerint …

Hozzászólás