Kezdőlap / Függőségek / A narkotikumok hatása

A narkotikumok hatása

Mint minden drognak ennek is bódító hatása van és közkedvelt nevén ismerve kokainnak nevezik őket, bár stimuláns szerek közé is sorolják.
A kokacserjét nagyon rég óta használták és használják az indiánok, leveleit rágták étvágycsökkentő hatása miatt. A kokacserjéből a drogot a termesztés helyszínén kell kivonni belőle mert a szállítás során elveszítheti a hatóanyagait. Az évszázadok során nem állt sok jó példa előttünk a fogyasztását illetően ,hiszen a híres feltaláló Thomas Edison is használója volt. Kristályos porként vagy sárga crack nevű anyagként kerülhet a fogyasztóhoz. Általában felszippantják orron keresztül vagy beinjekciózzák esetleg elszívják a fogyasztók. Amellett ,hogy hatása szinte azonnali függőséget okoz , károsítja az agyi tevékenységet hiszen tele van szennyező anyagokkal. Káros még a tüdőre elszívása miatt a májra az azonnali felszívódás miatt és az orra járatra hiszen lerakódhat az orrban. Sajnos sok kismama magzata drogfüggővé válhat a terhesség alatti kábítószer fogyasztása miatt. Aki droggal él nem foglalkozik többet a családjával, barátaival, szeretteivel és mellőzi tanulmányait és munkahelyét is. A kokain befolyásoltság alatt állók sűrűbben követnek el erőszakos cselekményeket. Minden formája azonnali függőséget okoz és már kis mennyiségben is lehet halálos. Először próbaként vagy a társaság hatására alkalmazzák később energiaként vagy fogyás céljából és végül már függőség miatt kell a napi többszöri adag. Testi hatása az idegrendszeren keresztül követhető , lelki hatása pedig először boldog majd depressziós állapot. Bár a testi reakciók kiszámíthatatlanok már kis mennyiségben is okozhat szív leállást vagy kómás állapotot.
Akármit is szednek be a fogyasztók tudniuk kell, hogy minden boldog pillanatnak ára van ha ilyen módon szeretnék elérni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás