Kezdőlap / Függőségek / A legnagyobb függőségünk

A legnagyobb függőségünk

Felgyorsult a világunk, tagadhatatlanul rohanunk napról napra, percről percre. De miért is csináljuk mindezt? Egy jobb élet reményében. Igen ám, de mit jelent a jobb élet?
Pénz, töménytelen mennyiségben. Még a csapból is bankók lógjanak, sok ember ezt képzeli, ezt szeretné, ettől várja a megváltást! A mai világban már leginkább a pénztől függünk, de mi áll a pénz hátterében? Mitől van ekkora értéke?
A Korszellem című dokumentumfilm (Zeitgeist Addendum, talán így mindenkinek ismerősebb) mely Peter Joseph munkája jogosan bírálja a banki rendszert. Ellentmondásos az egész, hiszen amikor a pénzt legyártják, az máris adósságként jelenik meg, hogy azután látástól vakulásig gürizzünk az adósság visszaszolgáltatásáért, amely lehetetlen.
Eleve, ha belegondolunk a kamatrendszerbe rájöhetünk, hogy az egész valahol nagyon hibádzik, hiszen a pénzed érted dolgozik, miközben bent tárolod egy helyi kirendeltségen – ez jól hangzik, de honnan is keletkezik az a plusz? Bizony, más pénzéből! A bank megőrzi, használja a pénzedet, és kamatot fizet neked, amit bizony mástól vesz el. Mert ha bent tartogatod a pénzedet, akkor legjobb esetben is csak annak töredékéhez jutsz hozzá, amit adott esetben egy hitel felvételekor te befizetsz. Mert lehet, nem tűnik soknak az az évi pár tízes számú kamat, de mire kinyögöd a 20 év alatt, addigra az már kamatos kamat lesz a sokadikon!
Jól akarunk élni, és boldogok akarunk lenni. Ám lehet, hogy a boldogságot, a jólétet megkaphatjuk akkor is, ha havonta húszezerrel kevesebb van a számlánkon, mert a maradékot arra költjük, hogy elmegyünk a családunkkal állatkertbe. Ideje lenne talán átgondolni azt, hogy miért kell nekünk függnünk a pénztől, és az egész rendszertől, miért nem próbálunk meg egy élhetőbb jövőt átadni az utókornak… mert a mai világban nem szívesen vagyunk fiatalok.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás