Kezdőlap / Társadalom / Történelem / A Német hadsereg fejlesztése

A Német hadsereg fejlesztése

A náci vezetők nem érték be a hadsereg 36 hadosztályra való bővítésével, hanem rövidesen megkezdték annak intenzív gépesítését is mivel a kor modern hadserege gépek nélkül már mit sem ért. Különösen a páncélos-hadviselés terén mutatkozó lehetőségek ragadták meg a figyelmét a vezetőknek legfőképpen Heinz Wilhem Guderian tábornoknak,és még ugyanabban az évben megkezdték a három lovassági ezred átképzését harckocsizóvá. Az ekkor már formálódó Blitzkrieg-elmélet hatására gépesített gyalogságot,vontatott tüzérséget és műszaki alakulatokat rendeltek melléjük,amivel gyors csapásmérésre váltak alkalmassá.
A későbbi stratégia akkor teljesedett ki amikor sikerült rávenni Göringet ,hogy dinamikusan fejlődő Luftwaffe jelentős részét a földi egységek támogatására vessék be. Az új tankok és repülőgépek együttműködését a spanyol polgárháború alatt volt is alkalmuk kipróbálni,ahol az eredmények messze túlszárnyalták a várakozásokat.
Mindeközben folyamatosan zajlott a hátországban a gazdasági felkészítés a háborúra. Összesen 52 hadosztálya állt fegyverben,amelyekből 16-ot azonnal be lehet vetni. Szükség esetén összesen 104 hadosztályban közel 2,5 millió főt tudtak mozgósítani,amit Európa legmodernebb légierejének majdnem négyezer gépe támogatott. Miután sikerült biztosítani a szükséges hadiipari és gazdasági hátteret, a Wehrmacht 1939 szeptemberére félelmetes erőt képviselő hadsereggé vált. Ily módon a Harmadik Birodalom hadserege kétségtelenül alkalmassá vált Európa bármely országának bevételére az 1939-es év elején.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Régészeti kormeghatározás

A tudomány fejlődésével a XX. század második felétől kezdve számos kitűnő módszer és eszköz került …

Hozzászólás