Kezdőlap / Plasztika / A plasztikai sebészet egyéb területei

A plasztikai sebészet egyéb területei

Az idő múlása ellen senki nem védekezhet, bármilyen csodálatos hatással kecsegtető kozmetikumot is használ. A probléma lényegét véleményem szerint a lélekben kell keresni, mely nagy általánosságban fiatalabb, mint arcunk, mely a tükörből tekint vissza ránk. A leggyakrabban kért beavatkozás a megnyúlt bőr és az évek során kialakult ráncok korrigálására irányul. Az eredmény a legtöbb esetben legalább 10 évvel fiatalosabb külső. Ezeket a műtéteket mindig altatásban végzik, a műtétet követően jelentkező apróbb bevérzések 7-10 nap elteltével teljesen felszívódnak. Az arcműtéteknek több formája is ismert: szemhéj ráncainak eltüntetése, botox kezelés, orr- és fülplasztika, továbbá injekciós feltöltés.

A pénisz műtéti lehetőségei

Ma már nem számít kirívó esetnek, hogy a férfi nemi szerveket érintő egyedi műtétet kérnek a páciensek. Ez irányulhat méretnövelésre (hossz és vastagság), vagy meglévő, életminőségbeli problémát jelentő veleszületett rendellenességek (pl. here hiánya) kezelésére. A kérés oka is változatos, lehet vallási nézet, kisebbrendűségi érzés, vagy pusztán egyéni ízlés. A férfi nemi szerveken végzett műtéti eljárás manapság már rutin műtétnek számít.

Nemváltoztató műtétek

Különféle állapotok megléte esetén kerül sor a születéskori nem megváltoztatására irányuló műtétre. Ilyen a transz-szexuális, az interszerxuális, valamint a transzvesztita állapot.

Lássuk ezek jelentését:

A transz-szexuális állapot azt jelenti, amikor valaki a születéskori, biológiailag nyilvánvaló nemével nem képes lelkileg azonosulni. Ez egyszerű biológiával magyarázható.
Az interszexuális állapotot azt jelenti, hogy valakinek nem egyértelmű a biológiai neme, csökevényesek az ivarszervek, esetenként mindkét nemre jellemző ivarszervekkel rendelkezik.
A transzvesztita emberek jellemzője, hogy nincs problémájuk a saját nemüket illetően, azt elfogadják, azonban előszeretettel viselik a másik nem ruháit.

A teljes átalakulás nagyon hosszú ideig tart, az ehhez szükséges műtétek nagyon komplikáltak és sokrétűek. A műtétek mellett a pácienseknek minden esetben hormonterápián és szükség esetén pszichiátriai gondozáson is át kell esniük.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Leave a Reply