Kezdőlap / Plasztika / Implantátumok

Implantátumok

Fontos kérdés, hogy a különböző plasztikai műtétek alkalmával a páciensek milyen lehetőségek közül választhatnak a beültetett implantátumok közül. Az alábbiakban megítélésem szerint a két legkeresettebb és legnagyobb érdeklődést övező műtéti beavatkozásról, a mellplasztikáról és a súlyproblémák megoldásáról szeretnék néhány szót ejteni.

Mellplasztika

A mellimplantátumokat többféle anyag közül választhatunk. Ezek lehetnek a beléjük töltött anyag szerint szilikon vagy sima gél, vagy fiziológia só alapúak. A legbiztonságosabbnak a szilikon töltetet tartják. Számos érv szól mellette, bármilyen méretre is nyomják össze, mindig visszanyeri eredeti alakját, illetve ez az anyag nem folyik. A saját zsírral való mellplasztika után ezzel az anyaggal érhető el a legtermészetesebb hatás. A sóoldattal töltött implantátumok használata mára már visszaszorult, mivel ezeknél volt a legtöbb gond az anyag szivárgásával és ez által a szövődmények kialakulásával.

A beépített implantátumok mérete egyéntől függ, a testi méretek minden esetben korlátozzák a nagyságot és formát, illetve korrekciós beavatkozás esetén függ még a pótlásra szoruló mirigyállomány nagyságától.

Bár manapság rutineljárásnak számít a melleken végzett plasztikai műtét, szövődmények – mint minden orvosi beavatkozás során – előfordulhatnak. Ilyenek lehetnek például az implantátum elmozdulása, vérzés és a gyulladás.

Kóros kövérség

Jelentős túlsúly esetén műtéti megoldás lehet a gyomorgyűrű, illetve gyomorballon beültetése. Ezekre a műtétekre csak meghatározott, szigorú feltételek megléte esetén kerülhet csak sor. A gyomorgyűrű a gyomrot fogja át és szűkíti le, ezáltal előidézve az étvágy csökkenését és a hosszú távú fogyást. A gyomorballont általában fél évre helyezik a beteg gyomrába, majd fiziológiás sóoldattal töltik fel azt, amely ez által teltségérzet kialakulásához vezet, így szintén csökkenti az állandó evési kényszert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér betegség

Visszér ma már népbetegség. Az ülőmunka, állómunka, mozgásszegény életmód a túlsúly, a fogamzásgátló tabletta szedése …

Hozzászólás