Kezdőlap / Plasztika / Implantátumok

Implantátumok

Fontos kérdés, hogy a különböző plasztikai műtétek alkalmával a páciensek milyen lehetőségek közül választhatnak a beültetett implantátumok közül. Az alábbiakban megítélésem szerint a két legkeresettebb és legnagyobb érdeklődést övező műtéti beavatkozásról, a mellplasztikáról és a súlyproblémák megoldásáról szeretnék néhány szót ejteni.

Mellplasztika

A mellimplantátumokat többféle anyag közül választhatunk. Ezek lehetnek a beléjük töltött anyag szerint szilikon vagy sima gél, vagy fiziológia só alapúak. A legbiztonságosabbnak a szilikon töltetet tartják. Számos érv szól mellette, bármilyen méretre is nyomják össze, mindig visszanyeri eredeti alakját, illetve ez az anyag nem folyik. A saját zsírral való mellplasztika után ezzel az anyaggal érhető el a legtermészetesebb hatás. A sóoldattal töltött implantátumok használata mára már visszaszorult, mivel ezeknél volt a legtöbb gond az anyag szivárgásával és ez által a szövődmények kialakulásával.

A beépített implantátumok mérete egyéntől függ, a testi méretek minden esetben korlátozzák a nagyságot és formát, illetve korrekciós beavatkozás esetén függ még a pótlásra szoruló mirigyállomány nagyságától.

Bár manapság rutineljárásnak számít a melleken végzett plasztikai műtét, szövődmények – mint minden orvosi beavatkozás során – előfordulhatnak. Ilyenek lehetnek például az implantátum elmozdulása, vérzés és a gyulladás.

Kóros kövérség

Jelentős túlsúly esetén műtéti megoldás lehet a gyomorgyűrű, illetve gyomorballon beültetése. Ezekre a műtétekre csak meghatározott, szigorú feltételek megléte esetén kerülhet csak sor. A gyomorgyűrű a gyomrot fogja át és szűkíti le, ezáltal előidézve az étvágy csökkenését és a hosszú távú fogyást. A gyomorballont általában fél évre helyezik a beteg gyomrába, majd fiziológiás sóoldattal töltik fel azt, amely ez által teltségérzet kialakulásához vezet, így szintén csökkenti az állandó evési kényszert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Leave a Reply