Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A Sha, a rosszul rányitott energia

A Sha, a rosszul rányitott energia

Sha akkor alakul ki, ha a chi-t akadályozza a természetes áramlásban valami. A sha egy rosszul irányított, vagy üres, pangó-mindenképpen kedvezőtlen chi. Ahová az ember csak nyúl, rendszerint sha-források alakulnak ki. Mesterséges sha-források, a hidak, vágányok, vezetékek, a hosszú és egyenes utak-ezek felgyorsítják az energiát. Vannak természetes sha-források is, ilyenek a földhasadékok, kőtörések, vízfolyások, a viharok, tornádók, vulkánok.
Elrejtett nyilak: Ez a Feng shuinak egyik roppant érzékletes fogalma arra vonatkozik, ami nagyon gyors, túl erős, hegyes vagy egyenes-és ez sha-t termel.
A chi- ez a láthatatlan életenergia, a világegyetem lélegzete, lassú lágy mozgású, szabadon kellene áramlania, mint valami varázslatos finom illatnak, ami egyik szobából a másikba áramlik, és ez által feltölti energiával a teret. A chi bennünk körülöttünk áramlik, majd tovább folyik a természetben.
Mérgezett nyilak: olyan tárgyak, mint például a kés, az olló, villa, vagy olyan ház, aminek éles sarkai vannak, hegyes szögben záródó tetők, toronyházak, dúcok, transzformátorok, tetőgerendák, zavaros vizek, pocsolyák, temetők vagy a magasfeszültségű villanyoszlopok is. Olyan bútor is sha-t okoz, amelynek hegyes sarkai vannak, még ha csak a függönyrúdról is van szó. Ezek negatív energiát hoznak létre, ezért ügyeljünk, hogy a lakásunkban ezeket, a tárgyakat kerüljük, különösképpen a hálószobában.
A külső környezet hatással van ránk, de ha tudatosan igyekszünk megteremteni a harmóniát a külső környezetünkben, ami egyben belső törekvés is, akkor életünk is megváltozik. Néha csak egyszerű eszközökre, akár egy jó helyen elhelyezett virágra, akár egy csészegőzölgő teára, egy gömbölyű teás kancsóra, olyan egyszerű dolgokra van szükség, ami békével, nyugalommal tölt el bennünket, ha meglátjuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás