Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / A Smaragdvölgy Pihenőpark

A Smaragdvölgy Pihenőpark

A Smaragdvölgy Pihenőpark, Zemplén egyik legszebb helyén Sátoraljaújhely- Rudabányácskán a falu végén, a Magaspatak völgyében található. Az erdő közepén fenyvesekkel körülvett zöld övezetben 14 hektár területen fekszik. A város zajától menekülni kívánó, pihenni vágyó embernek tökéletes választás a pihenőpark. A környezet csendes, tiszta, gyönyörűen rendezett.
A Pihenőpark 2002 óta üzemel és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, valószínűleg sokoldalúsága miatt. Aki a csendes relaxáció híve, itt nyugodtan elvonulhat a külvilágtól, aki azonban az aktív pihenés híve, szintén megtalálja a számítását ezen a festői helyen. Számtalan program közül választhatunk, erdei túra, horgászat, bográcsozás, szalonnasütés, vízibicikli és számos más kikapcsolódási lehetőség.
A park sokat változott az elmúlt néhány évben. Közvetlen tóparti étterem üzemel a parkban, ami immáron 120 férőhelyes és gyönyörű kilátást nyújt a festői környezetre. Ilyen méretű étteremmel és konyhával már akár esküvők, családi rendezvények lebonyolítására is van lehetőség. És amíg a felnőttek mulatnak, a gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen megépült a gyermekjátszótér is, valamint egy romantikus híd a tó fölött, ami kiváló esküvői fotók készítésére. Mindkét oldalon hinták vannak amiben az ember nyugodtan pihenhet, gyönyörködhet a környező hegyekben. A vadban és növényekben gazdag gyönyörű vidék, erdei iskolák szervezésének kiváló helye lehet. Nyáron és ősszel a környező hegyekben vargánya és egyéb gombák gyűjtésére is van mód. A környék borospincéiben található világhírű borok kóstolását sem szabad kihagyni!
A hely nem csupán egy napos kirándulások tökéletes helyszíne lehet, hiszen szállás is van, meg kell jegyezni, nem is drágán. Nyolc darab két ágyas kőház van, amelyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. Ezek 3500 Ft-ba kerülnek felnőttenként, 2500 Ft-ba gyermekenként és ehhez reggeli is jár az étteremben. Ezen kívül van még hét darab négy fős faház, amelyek felnőttenként 3200 Ft-ba kerülnek, gyermekenként pedig 2000 Ft-ba. Természetesen pótágyat is lehet kérni igény szerint, ez fa- és kőházakban is egyaránt 2000 Ft-ba kerül. Ezen kívül lehetőség van még lakókocsival kempingeznünk, vagy akár sátoroznunk is.
A parkon keresztül vezet az országos Kék Túra útvonal, valamint rövid autós túrákra is lehetőség van, amelynek során megtekinthetjük a környék történelmi nevezetességeit. A pihenőparktól 3 km.-re fekszik az ország leghosszabb függőszékes libegője, amely a Magashegyre szállítja a turistákat. A legfelső állomáson található a kilátó, amiről közvetlen rálátás nyílik a festői Smaragdvölgy Pihenőparkra. A libegőtől pedig pár méterre található egy kalandpark, amelyben sí-, valamint téli-, nyári bobpálya is található.
Tehát összefoglalva a fentieket, ha egy kicsit el szeretnénk vonulni a nyüzsgő városi élettől és egész napokon át csak pihenni szeretnénk, csendes, nyugodt környezetben, vagy aktívan szeretnénk tölteni a vakációnkat, a Smaragdvölgy Pihenőpark kiváló választás számunkra. Mindenképpen érdemes megnéznünk ezt az elragadó helyet!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás