Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / A száraz bőr ápolása

A száraz bőr ápolása

A száraz bőr sokakat érintő probléma. Viszket és még fájdalmas is lehet, nem beszélve arról, hogy esetleg feltűnően hámlik. Lehet, hogy már rengeteg hatásosnak ígért hidratáló krémet kipróbáltunk, de egyik sem oldotta meg teljesen a gondunkat. A krém önmagában nem mindig elég, mert sok tényező játszik szerepet a száraz bőr kialakulásában, amelyeket meg kell próbálnunk kiküszöbölni.
Nem biztos, hogy elsőre fontosnak tűnik a száraz bőr szempontjából, de mégis az: használjunk napvédő krémet, amikor a napra megyünk, ugyanis a napsütés erősen szárít. Válasszunk legalább 15 faktoros hidratáló terméket. Ha sokáig tartózkodunk a tűző napon, egy kalap is jól jöhet ráadásként.
Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, langyos vizet használjunk, hiszen a forró víz is meglehetősen szárít. Ha mindenképp forró fürdőt szeretnénk venni, adjunk a vízhez fürdőolajat.
A szappanok nagy része sajnos erősen szárít. Használjunk hidratáló szappant vagy tusfürdőt fürdéshez és zuhanyozáshoz, ami visszaállítja bőrünk nedvességtartalmát.
Reggel és este is hidratáljuk bőrünket. Ha nagyon száraz, válasszunk sűrű, akár olajos alapú krémet, testápolót, míg ha mérsékelten száraz a bőrünk, akkor valamilyen könnyebb krém is jó. Így tápláljuk az új bőrsejteket, amelyek az régiek helyébe lépnek.
Hetente használjunk bőrradírt, ami eltávolítja az elhalt hámréteget, helyet adva az újnak.
Nagyon fontos, hogy sok vizet igyunk. A víz az egész szervezetet hidratálja, a bőrt is beleértve, amely így belülről is gyorsabban gyógyul.
A száraz levegő bőrünknek sem tesz jót, ezért ha légkondicionáló van a helyiségben vagy fűtünk, érdemes lehet párásítót beszereznünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás