Kezdőlap / Divat-szépség / A szem a lélek tükre

A szem a lélek tükre

A szem mindig a másik személy iránti érdeklődésünk középpontjában áll. A helyzet tehát egészen más, mint a fül esetében, hiszen azt csak valahol a periférián érzékeljük. Nemcsak a beszéd segítségével alakíthatunk ki igen intenzív lelki kapcsolatot valakivel, hanem úgy is, hogy kölcsönösen egymás szemébe nézünk. A szem olyan árnyaltan képes érzéseket, észleleteket, hangulatokat kifejezni, hogy mellette néha a kiejtett szó is jelentőségét veszíti. Már a csecsemő is gyengédséget és szeretetet keres az anya tekintetében, mégpedig hosszú idővel azelőtt, hogy a szavakat értené. A felnőtt a másik ember pillantásából sokféle érzés visszatükröződését fel tudja fedezni. Olyan a szem, mint egy adóberendezés, leolvasható belőle az öröm, a szimpátia és az antipátia, a gond és a szenvedés, a megdöbbenés, a visszautasítás, sőt az is, hogy hiszem-e a hallottakat vagy sem. Nemhiába mondjuk, a száj hazudhat, de a szemek igazat mondanak.
A szép szem nagy vonzerő. Nincsen semmi, amiről a költők többet álmodoztak, amit többször megénekeltek, amiért jobban lelkesedtek volna, mint a szem. A különböző stílusirányzathoz tartozó festők számára is a szem megfelelő ábrázolása adta a legnehezebb feladatot. A szemek szépsége egy különben átlagos arcot is rendkívül vonzóvá tehet, de fordítva is igaz, a csúnya szemek az egyébként hibátlan arc tökéletes harmóniáját jelentős mértékben megzavarhatják, akár teljesen tönkre is tehetik. És sajnos a szemhéj meglazulása csökkenti a szem szépségét.
Ezek a gondolatok már utalnak arra, hogy miért olyan rendkívül fontos a szemek környékével törődni, ezeket a területeket ápolni

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás