Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / A szép mell titka

A szép mell titka

A mell minden nőnek a szívügye, egy olyan testrész amivel a legtöbb nő nincs megelégedve. Ha túl nagy akkor, azért ha túl kicsi akkor meg azért nem tetszik. A férfiak többsége a mellet tartja az egyik legizgalmasabb és legizgatóbb női testrész. Ezenkívül igen nagy szerepet játszanak a nők szerelmi életében is.
Épp ezért nagyon fontos, hogy mellünk ápolására és rugalmasságának megőrzésére elegendőt időt és gondot fordítsunk. Azért, hogy mellünk megőrizze eredeti formáját rugalmas maradjon a sport és a torna kiválóan alkalmas.
A rugalmasság megőrzéséhez ezenkívül nagyon fontos a megfelelő méretű, nem túl szoros, kényelmes melltartó kiválasztása. A melltartónak nagyon fontos szerepe van a nő életében, mint a nevében is benne van „tartja a mellet”, ezáltal tehermentesíti a mell izmait,és egy jól megválasztott melltartó esztétikailag se utolsó.
A mellek tornáztatását még az előtt meg kell kezdeni, mielőtt az izmok elernyednének és petyhüdté válnának.
Nagyon jó hatással van mellek állapotára, ha fürdés utáni a váltózuhany. Hideg és meleg víz váltakozásával körkörös mozdulatokkal zuhanyozzuk le a melleinket, ezt háromszor kell egymás után megismételni. A váltózuhany javítja a vérellátást és a rugalmasságot.
A mell bőrének ápolása úgy történik, hogy alulról felfelé kis körkörös mozdulatokat végezzünk a számunkra megfelelő krémmel. Vannak már erre a célra speciálisan kifejlesztett mellápoló krémek is. Nagyon fontos, hogy a mellbimbót soha ne dörzsöljük. A melleknél az erőteljes vagy mélyreható masszírozás is tilos!
Vannak kifejezetten olyan tornagyakorlatok is amelyek a mell izmait erősítik.
Ezekből a gyakorlatokból egy: Emeljük fel a karunkat a mell előtt, tenyerünket tegyük össze, könyökünk kifelé mutasson. A tenyerünket néhány másodszor percig nyomjuk egymáshoz, majd lazítsunk. Ismételjük meg harmincszor.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás