Kezdőlap / Plasztika / A sztárok mosolyának titka

A sztárok mosolyának titka

Minden embernek fontos az egészség és a jó megjelenés, mely utóbbihoz a ruházaton kívül hozzá tartozik többek között hajunk és a fogaink is. Ha a szájunkban valami nincs rendben, akkor az nem csak csúnya és fájdalmas, hanem még kellemetlen szájszagot is okoz (hogy egyéb tünetekről ne is beszéljünk). Hiányzó fogak esetén megváltozhat a beszéd, az arc formája, sőt ha nem rágjuk meg megfelelően ételeinket, akkor az akár gyomorpanaszokhoz is vezethet. A megjelenésen kívül az egészséges fogaknak a hangképzésben is nélkülözhetetlen szerepe van. A hiányzó fogakat lehet pótolni különféle hidakkal, protézisekkel, de igazán szép és természetes eredmény eléréséhez már speciális módszerek állnak rendelkezésre.

A történelemben visszatekintve találhatunk példát arra, hogy elődeink az ókortól kezdve már igen korán próbáltak megoldást keresni az elvesztett fogak pótlására: az etruszkok, majd tőlük tanulva a rómaiak már készítettek kezdetleges hidakat.

A hollywoodi filmeket nézve valószínűleg felmerült már a kérdés sokakban, hogyan lehet a színészeknek ilyen gyönyörű a mosolya és szép, szabályosak a fogai. Ritka kivételtől eltekintve ennek oka az, hogy igen jó a fogorvosuk.

Itt lép a képbe a szépészeti ipar. A cél szentesíti az eszközt. A sztárok kihúzatják rendes fogaikat, és a helyére fehérebb, tökéletesebb formájú implantátumokat ültettetnek be. Ahhoz, hogy a mosolyuk hófehér legyen, pedig különféle fogfehérítő eljárásoknak vetik alá magukat.

Mi is történik tulajdonképpen?

A fogimplantátum nem más, mint egy bioanyagból mesterségesen úton készített foggyökér. Ezt ültetik be az állkapocs alsó és felső részébe és erre kerül a külső héj, maga a fog. Ezeket az implantátumokat ugyanúgy kell ápolni, mintha eredeti fogaink lennének. Ezzel a módszerrel pótolható az elvesztett fog szakaszosan, esetleg teljes egészében is.

Az ára még elég borsos Magyarországon. A mesterséges foggyökerek ára darabonként 55 ezer és 165 ezer forint között mozog, míg a felépítmények árai 20-95.000 forintra rúgnak. Egy teljes fogsor implantátummal történő pótlása jócskán meghaladja az 1 millió forintot.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Leave a Reply