Kezdőlap / Terhesség / A terhesség tervezése

A terhesség tervezése

Sok ember úgy gondolja, hogy megtervezi az életét előre. Ezek az emberek tudatosak, előrelátóak, és szisztematikusan építik fel az életüket. Általában magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, és fontos számukra, hogy először kiélvezzék az életet, mindent elérjenek az életben, amit megterveztek, ez utóbbi legtöbbször a karrierrel függ össze és az anyagiakkal. A tervek megvalósításához viszont időre van szükség, ami azt jelenti, hogy ezek az emberek a családalapítást kitolják a 30-as, 40-es éveikre, mivel addigra többnyire sikerül kiélvezniük az életet, és felépíteniük a karrierjüket, az anyagi jólétüket. Ez a mai világban tendencia, és nem biztos, hogy jó irány.
Pár tényező, amit nem vesznek figyelembe azok az emberek, akik a családalapítást kitolják:
– A megszületendő gyermek mire felnő, és családot alapítana, főleg a szülői példát látva, addigra Ők már nem fogják látni az unokákat, hiszen kiszámolva 40 évesen születik a gyermek, akinek mondjuk ugyanúgy 40 évesen lesz gyermeke, akkor az azt jelenti, hogy már 80 éves lesz. A jelenlegi átlag életkor Magyarországon: férfiak esetében 70 év nők esetében 78 év. Ha Ön egy átlag ember, akkor valószínűleg nem fogja megélni az unokákat, mire megszületnének, ha 40 évesen születik meg a gyermeke.
– Nem veszik sokan számításba, hogy mi van, ha nem csettintésre fogan meg a gyermek. Vannak olyan párok, akik több évnyi próbálkozás után vágnak bele a lombik programba, és akkor sem biztos, hogy elsőre vagy egyáltalán sikerül-e a fogantatás.
– Az idő előrehaladtával, ahogy a szervezet öregszik, a test egyre nehezebben tudja kihordani a magzatot és nagyobb a valószínsége komplikációk fellépésének is.
– Mi történik akkor, ha a fogantatás után elvetél az anya? Az újabb próbálkozással plusz egy évet veszít az ember.
– Ha több gyermeket szeretne, akkor az első gyermek után, több év szokott eltelni a következő csemete megérkezéséig, ezt is érdemes figyelembe venni, ha több gyermeket szeretnénk.
– Utoljára pedig, nem szabad elfelejteni, hogy bármi közbejöhet, ami miatt meghiúsulhatnak a terveink (betegség, haláleset, anyagiak, stb.).

Az optimális az lenne, ha a nők a 20-30 év között szülnének, hiszen már felnőttek, egzisztenciát kiépíthettek és a szervezetük pont abban az állapotban van, amiben a terhesség a legkisebb egészségügyi kockázatot jelenti.
Érdemesebb nem várni a terhességgel, mert nem biztos, hogy később alkalma lesz rá!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply