Kezdőlap / Tudomány / A természet törvénye egységes

A természet törvénye egységes

Az ember teste a Föld anyagából lett teremtve. Ahogy az emberek is hatást gyakorolnak a Földre mindazzal,amit gondolnak és tesznek, ugyanúgy a Föld is hatást gyakorol az emberekre.
Érdekes hasonlóságok fedezhetők fel a Föld korábbi megtestesülési periódusainak a sajátosságai és az új inkarnációba lépő ember fizikai kezdetei között. K. H. mester ezt így fogalmazza meg:
„A természet törvénye egységes, és egy gyermek fogantatása, megformálódása, megszületése, növekvése és fejlődése csak a méretek tekintetében különbözik egy bolygó fejlődési szakaszaitól. Minden bolygó hét korszakon halad át, miközben kinőnek a fogai, és kihullanak a gyermeki fürtjei – eközben lerázza magáról az első kövületeket is, hogy helyet teremtsen az újak számára, és eltűnik róla a páfrány és a moha, mielőtt erdő nőne a felszínén. Akárcsak az atomok, amelyek hétévente cserélődnek az emberi testben, a bolygó is hét nagy ciklus során újítja meg a rétegeit…”
Helena Petrova Blavatsky „Titkos tanaiban” olvasható, hogy az ásványi és növényi fejlődés nem kevesebb, mint háromszázmillió évig tartott, és a teljesen kifejlődött ember mindössze tizennyolc és fél millió éve játszik uralkodó szerepet a Földön. Tehát ez volt az idő, amikor az ásványok, a növények és az állatok alacsonyabb fejlettségű birodalmának az aktív fejlődési ciklusa lezárult. A mai természeti jelenségek, amelyek olyan sok nyugtalansággal töltenek el bennünket, mint a földrengések, a vulkánkitörések és az árvizek, ártalmatlannak tűnnek a sziklás Föld első fejlődési szakaszaihoz képest. De a hosszú ideig tartó természeti katasztrófák ciklusai mindig erőteljesen megváltoztatják a Föld felszínét, és a túlélők azokon a területeken találnak menedéket, amelyek ugyanolyan lassan emelkednek ki az óceánból, amilyen lassan az emberek egykori hazája elsüllyed a tenger mélyén.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás