Kezdőlap / Plasztika / A tetoválások eltüntetése

A tetoválások eltüntetése

A tetoválások készíttetése nagyon elterjedt. Napjainkban a fiataloktól kezdve a nagymamákig sokan varratnak magukra különböző mintákat szövegeket, nem egyszer meggondolatlanul. Egy nem jól átgondolt tetoválás hátrányt jelenthet a mindennapi életben, a karrierben, ezért felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetne azt eltüntetni, lehetőleg fájdalommentesen.

A már nem kívánt tetoválások (ide értve a divatos sminktetoválásokat is) eltüntetésére több módszer is létezik.

A klasszikus módszer a lézeres műtét igénybevétele.
A tetoválás lényege, hogy különböző színű festékeket juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, ahonnan a falósejtek nem tudják azokat eltávolítani, így a lézeres eljárás során is ezt a bőrréteget kell megcélozni. Tudni kell, hogy a lézeres műtét nem fájdalommentes (egyesek szerint még fájdalmasabb mint maga a tetoválás). A végső eredményt tekintve sem kapunk ugyan olyan gyönyörű bőrt, mint a tetoválás előtt, az hegesen fog gyógyulni. Szép eredményt csak igen kis kb. 2 cm-es felületen érhető el.

A lézeres műtét ára – melyet helyi érzéstelenítésben végeznek: kb. 6.000 Ft négyzetcentiméterenként.

Az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban, Németországban már sikerrel alkalmaznak egy új kémiai eljárást, melynek számtalan előnye van a lézeres műtétekkel szemben. Egyszerű, gyors, fájdalommentes beavatkozás, és nem utolsó sorban sokkal, de sokkal hatékonyabb is.

Maga a beavatkozás hasonlít a tetováláshoz. Gyors, apró tűszurkálásokkal csatornákat alakítanak ki a bőr mélyebb rétegeihez, majd egy speciális anyagot juttatnak be a bőrbe, mely az ott lévő festékanyagot megköti és a bőr felszínére viszi. Ezt követi a gyógyulás szakasza, amikor a seb váladékából (a festékanyagból) pörk képződik, majd az leválik.

Tudni kell, hogy az eljárás sikere nagyban függ a tetováláshoz használt festék fajtájától. A tetoválások 90%-ához használt festékek úgynevezett anorganikus anyagot, ez esetben a kezelés hatékony, viszont a többi esetben nem, mivel a polimer alapú festékek esetén ez nem alkalmazható.

Ezt az eljárást is többször kell megismételni a teljese siker eléréséhez, azonban tudni kell, hogy itt már nem kell hegesedéssel számolnunk.

Egy kezelés kb. 35 percig tart, sminktetoválások esetén 1-2, míg testtetoválás esetén 3-5 alkalom szükséges.

A sminktetoválások esetén 100%-os, míg az egyéb tetoválásoknál 92%-os eredmény érhető el.

Az árát tekintve nem sokkal drágább a lézeres beavatkozásnál, kb. 10.000 Ft alkalmanként.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Hozzászólás