Kezdőlap / Plasztika / Mi is az az orrplasztika?

Mi is az az orrplasztika?

A plasztikai sebészet, a bőr, a nyálka , a csont rendellenességeinek megszüntetése, a megzavart funkció visszaállítása operatív módon. Ide tartoznak azok a az operációk is , amelyeknél a cél egy új formájú szerv, testrészlet kialakítása. Pl. orrplasztika, mellplasztika.

Az orrplasztika népszerűségének oka, hogy arcunk karakterét leginkább orrunk határozza meg, így az egész külső megjelenésünket meghatározza. Az orr fejlődése a 16.-18. életév között fejeződik be. Esztétikai, szépészeti alakformálás ideális időpontja a felnőttkor (18. év) betöltésekor, ill. ezt követően van. Ez a tény szabja meg az orrplasztikák elvégezhetőségének időpontját. Az orrplasztikai beavatkozással javítani lehet a megjelenésen és az önbizalmon.

Az orrplasztikának két típusát különböztetjük meg: a nyílt és a zárt orrplasztikát. Az alapos vizsgálatokat követően, az orrplasztikai műtét elvégezhető helyi érzéstelenítésben, ébrenlétben, vagy általános érzéstelenítésben, altatásban is el lehet végezni. Mielőtt sor kerülne az orrplasztikára, néhány szűrővizsgálaton kell részt venni: laborvizsgálat, EKG. A műtét általában 1-2 órát vesz igénybe a műtőben, a műtét nagyságától függően. Műtét után ajánlott pihenni, félig ülő helyzetben. Az orrműtétet közvetlenül követő időszakban kialakulhat fájdalom, de ezek a hagyományos fájdalomcsillapítókkal jól enyhíthetők, 2-3 napon belül pedig megszűnik. . Ödémák csökkentésére ajánlott a jegelés, illetve szteroid injekciók adása. Orrfújás 2 hétig tilos! – Sport, fizikai erőkifejtés TILOS!

Az orrplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Bár fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás az orrplasztika is kockázattal jár. Habár az orrplasztika eredménye azonnal látható, az orr végleges formája a következő 6-12 hónapban fog véglegesen kialakulni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Leave a Reply