Kezdőlap / Horvátország turisztikai látnivalók / Ahol az utazás is élmény: Horvátország

Ahol az utazás is élmény: Horvátország

Vannak olyan országok, ahol jó lakni. Vannak olyan országok, ahol jó enni. És vannak olyan országok, ahol bármit csinálsz és bármit ért eddigi életed során, az országban jó egyszerűen csak lenni. Ilyen ország Horvátország. Horvátországnak bármely részébe is látogassunk el, az utazás is örök élmény marad. Gyakorlatilag 10 percenként kényszert érez az ember arra hogy megálljon és kattintson egy párat a fényképezőjével.
Az utazás legnagyobb előnye, mint mondtam, az izgalom. Hogy nem tudod, hogy a következő pillanatban mi fog veled történni. Nem mintha a Horvátok annyira nyugtalan emberek lennének, sőt. Hanem amiatt, hogy az ország 37%-a érintetlen erdő. Az miatt hogy maga a közlekedés is olyan, mint egy erdő: ha letérünk az “ösvényről”, könnyen nem kívánt elemekkel találkozhatunk, úgymint egy aknamező. Ez nem vicc! Az autópályákon haladva, a hiper-szuper, kátyúmentes, nem túl forgalmas pálya mellett egy 60×80-as aknamező van. Aztán az is izgalmas, hogy a nem is olyan régen véget ért délszláv háború nyomai még mindig igen erősen meghatározzák az ország arculatát: kisebb falvakon átkelve a mai napig láthatunk repesznyomos házakat, vagy akár teljesen kiégett ingatlanokat is. Azonban ne úgy képzeljük el, mint egy harmadik-világ béli országot, hiszen Horvátország borzasztóan fejlett és gyönyörű ország!
A legnagyobb izgalom azonban a hegyek mögül előbukkanó tengert meglátni. Főleg hogy onnan 5 kilométerre is érezni a víz sós illatát.
Izgalmas látni a mediterrán vidék festőiségét, és izgalmas az a gondolat hogy egy furcsa, viharvert de erős ország lakójaként a Horvát emberek nem kedvesek ugyan, de segítőkészek, és a jobb jövőbe vetett hitük töretlen.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Hozzászólás