Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra II. – Abetegségek megelőzése tűvel

Akupunktúra II. – Abetegségek megelőzése tűvel

Jelen cikkemben az akupunktúra néhány alkalmazási területét mutatnám be. Elsősorban a betegségek kezelésében történő alkalmazásáról írnék. Azok közül is két gyakori problémáról, amivel valószínűleg többen találkoztak már életük során.
Szinte nincs olyan betegség, amit ne lehetne ezzel a módszerrel kezelni, de azért nézzünk néhány konkrét példát is.
Korunk egyik legnagyobb, és talán a legtöbb ember életét megkeserítő problémája, az allergia. Ez a test túlzott reakciója, valamilyen idegen anyag jelenlétére. Leggyakoribb fajtája, a szénanátha. Ezt nevezi a köznyelv allergiának, pedig ezen kívül még sok más változata is van. Gondoljunk csak a különböző ételallergiákra.
A szénanátha tüneteit szinte mindenki ismeri. Orrfolyás, tüsszögés, bedugult orr, viszkető szem. Az orvosok a tünetek enyhítésére különböző gyógyszereket javasolnak. De ez magát a problémát nem szünteti meg, csak a kellemetlen velejárókat enyhíti kisebb-nagyobb sikerrel. Az ősi keleti orvoslás viszont magát az allergiát szünteti meg. Az ősi tanok szerint az allergia két szerv gyengébb működése miatt alakul ki. A máj, és a lép miatt. A félre értések elkerülése miatt fontos tudni, hogy az ősi kínai orvosok a lép alatt nem magát a szervet értették. Inkább az immunrendszert. A lép feladata volt ugyanis a különböző külső ártalmak (a gonoszok) leküzdése. Az Allergia megelőzéséhez tehát lényegében a májat, és az immunrendszert kell erősíteni, az ezekre hatással bíró akupunktúrás pontok segítségével. Persze még az allergia szezon előtt.
De még mielőtt szénanáthások százai fordulnának ehhez a módszerhez, megjegyezném, hogy a sikeres kezeléshez, és az allergia teljes legyőzéséhez idő kell. Hogy mennyi, az egyénenként változó, de nagy átlagban 2 év elégnek bizonyul.
Gondolom szintén sokan találkoztak már a különböző gombás fertőzésekkel. Ezekről a legtöbben azt tudják, hogy a gomba megtelepszik a bőrön, megfertőzi azt, és elterjed. Ez a megállapítás helyes, csupán egy lényeges információt már kevesebben tudnak. Az egészséges bőrön nem képes megtelepedni a gomba. Ugyanis bőrünk rendelkezik egy természetes „védőpajzzsal” egy savas ph-jú köpennyel. A gondok akkor kezdődnek, ha ez a köpeny elveszíti a savas ph-ját. Ilyenkor már nem véd, és így könnyűszerrel kaphatunk gombás fertőzést. Az akupunktúrás kezelés hasonlóan az allergiához, itt is a megelőzésre fekteti a hangsúlyt. A kezelés során a bőr védőrétegét, és az immunrendszert erősítik.
Sikeresen Használják még az eljárást fájdalomcsillapításra, illetve műtét előtti érzéstelenítésre is.
Cikksorozatom következő részében egy újabb alkalmazási területet mutatok be, ami a súlyfeleslegtől való megszabadulást könnyíti meg

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply