Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra mint tudomány

Akupunktúra mint tudomány

A hagyományos kínai orvoslás a gyógyítás egy szelídebb változata, hiszen nem alkalmaz olyan eljárásokat és technikákat, melyek mellékhatásokat eredményeznek. Módszere a test és szellem energetikájának egyensúlyba hozása, az erre való hatás, és ez által a szervezetben változás elérése. Módszere egyfajta mechanikai ingerlése szervezetünknek, mely az energetikai egyensúly visszaállítására törekszik gyógynövényes terápiás kiegészítéssel.
A betegségek vizsgálata során, mely természetesen megelőzi az akupunktúrás kezelést, a nyelvet, a pulzust és egyéb tüneteket is tanulmányoznak az orvosok annak érdekében, hogy minél hatásosabb legyen a későbbi kezelés. Az akupunktúra egy olyan terápiás módszer, melynek során vékony tűket szúrnak a bőr felső rétegébe, a bőrfelszínbe, természetesen előre meghatározott pontokba, és ennek segítségével igyekeznek az orvosok helyreállítani a szervezet egyensúlyát, harmóniáját. Az akupunktúra, mint gyógyászati módszer az ősi Kínában alakult ki ie. Körülbelül 1200 és 220 között. Kétség kívül óriási hagyománya van, ami egyfajta megnyugvást jelenthet a kezelt számára, hiszen ez idő alatt valószínűleg hatalmas tudás halmozódhatott fel a témát illetően. Mire használható? Amikor testünk nem úgy működik, ahogyan kellene, mondhatni valamit rosszul csinál, például gyulladásban van, keringési rendellenességek lépnek fel, neurológiai vagy endokrin problémák jönnek elő, nyugodtan fordulhatunk akupunktúrát alkalmazó szakemberhez. Ezek általában hosszabb idő folyamán kialakult betegségek, előjeleik vagy későbbi súlyosabb tüneteik vannak. Az akupunktúra ugyanis a fájdalmakat, fájdalmas tüneteket nem annak az eltompításával próbálja kezelni, hanem a szervezet keringésének helyreállítása révén igyekszik sikereket elérni, és nem időszakosat, hanem hosszútávút. Kutatások igazolják ennek az elméletnek a működését, miszerint a görcsös izom hőmérséklete lecsökken, ha ezt stimuláljuk az apróbb tűszúrásokkal és elérjük hőmérséklete emelkedését, a keringés is javul az adott területen, így az izomműködésben is javulás érhető el.
Mivel az akupunktúra neuro-kémiai hatást fejt ki, ezért ki van zárva a szuggessztió lehetősége. Elmélete szerint van egy felszíni keringés a szervezetben, mely a testünk egészségre kihat, s ha ebben zavar keletkezik, a zavar helyén alakulnak ki problémák, ezért aztán ezt a keringést kell stimulálni ahhoz, hogy javulás következzen be, s az energetikai egyensúlyunk helyreálljon. Ez a rendszer a bőrfelszín alatt fut közvetlenül a bőrt a kötőszövettől elválasztó rétegben, melyben csatornák, úgy nevezett meridiánok találhatók, ezek behatolnak mélyen a testbe és így kapcsolatokat teremtenek a szerveinkkel, s ezeken keresztül lehetőség van az akupunktúra által akár a szervi gyógyításra is.
Ezért aztán az ebből adódó gyógyító lehetőségek száma kimeríthetetlen.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply