Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia és irritáció a szabadban

Allergia és irritáció a szabadban

Az allergiában szenvedőknek számos óvintézkedést kell megtenniük, ha kilépnek otthonukból.
Ha érzékenyek vagyunk a darázs-, vagy a méhcsípésre, figyeljünk oda, ha gyümölcsöt vagy üdítőt fogyasztunk a szabadban. Ne mászkáljunk mezítláb a füvön, ahol darazsak táplálkoznak az apró virágokon, kerüljük a fatörzseket és a rönköket, ahova befészkelhetik magukat a darazsak, illetve beszállás után ellenőrizzük, hogy nincs-e darázs az autóban. Ha méh vagy darázs van a közelünkben, őrizzük meg nyugalmunkat, hiszen ha kapkodunk, az még inkább támadásra ingerelheti őket.
A szúnyogcsípések által kiváltott tünet lehet egy enyhe rendellenes duzzanat a csípés helyén, ami egyeseknél elég nagy méretű is lehet,és elhúzódó irritációhoz vezet. A tüneteket enyhítik az antihisztamin tabletták és gyulladáscsökkentő krémek.
Kerüljük a csípős rovarok szaporodó helyeit, főleg este, amikor a legaktívabbak. Ha akkortájt mégis arrafelé tartózkodunk, viseljünk hosszú ujjú felsőt, hosszú nadrágot és bőrünk fedetlen területeit kenjük be rovarriasztóval, különösen igaz ez a boka környékére. A riasztók gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amik szintén allergiás reakciót válthatnak ki.
A modern autók szellőzőrendszerét már felszerelik pollenszűrővel, sőt a legtöbben már légkondicionáló is van, ami szűri és hűti is a levegőt. Ez nagy előnyére válhat a virágporra érzékeny személyeknek. Hátrányos folyamat azonban az új autókra jellemző erős szag, amely a kárpitokból és egyéb kigőzölgésekből származik. Gumiból készült lábtörlőt használjunk, melyet egyszerűen ki tudunk emelni és lemosni. Az atkaallergén visszaszorítására kerüljük a textil üléshuzatokat és párnákat, kivéve természetesen, ha könnyen moshatóak és cserélhetőek. A fenti intézkedéssel kordában tarthatjuk a poratkákat autónk belsejében is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás