Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia kezelése!

Allergia kezelése!

Az immunrendszerünk egy fontos védelmi bástya, allergia esetén ez a szervünk túlműködésbe kezd, akkor is, ha a szervezet ezeket az anyagokat amúgy ártalmatlannak ítélné meg. Elsősorban szezonálisan jelentkezik az allergia, sajnos már februártól elkezdődik, mikor a mogyoró rügyre fakad, és eltart novemberig, ameddig az utolsó levél is lehull a fákról. Azt már régen tudjuk, hogy az allergiás megbetegedésekhez öröklött hajlam is vezethet, mert ha valakinek a felmenői közt volt már erre példa, akkor 50%, mindkét szülő esetén akár 70% is lehet a kockázati tényező. A másik lehetőség, a szerzett allergia, életünkben rengeteg olyan anyaggal találkozik szervezetünk, immunrendszerünk, amit nem tud megfelelően feldolgozni. Ezek az anyagok felelősek a légszennyezésért. Ugyanakkor a túlzott higiéniára való törekvés is gyengíti a védekező rendszert, és a mértéktelen antibiotikum fogyasztás is ezt idézi elő. A szezonális allergiás megbetegedések egységes neve, a szénanátha. Ezek a tünetek általában együttessen, jelentkeznek, de láz nélkül. Van, akinek az orra folyik és kapar a torka, más esetekben a szem dagad be és viszket a köhögés mellé társulva.
Ez mind, olyan jelenség, amiről joggal gondolhatjuk, hogy megfáztunk, pedig ha nem jelentkezik láz a tünetek mellé, akkor szinte biztos, hogy allergiásak lettünk.
Az allergia kezelésére már rengeteg orvosságot forgalmaznak, de ezek a szerek kivétel nélkül valamiféle nem kívánt élettani hatást okoznak, például fáradékonyságot, levertséget.
A homeopátiás szerek, ezekkel ellentétben viszont ilyen tüneteket nem okoznak, de a megfelelő szer kiválasztásában és alkalmazásában a homeopátiás orvos szakértelmét kell igénybe venni. Két féle homeopátiás szer létezik, az egyik a tüneti, amit bármikor alkalmazhatunk a nap folyamán. A másik az alkati szer, amit a kezelő orvos ír fel, megfelelő körültekintéssel, kifejezetten a mi alkatunkra.
Létezik még egy kiegészítő kezelés is, amit magából az allergiát kiváltó anyagokból készítenek nagy hígításban, ütve rázással, a homeopátiás gyógyszer előállítás szabályai szerint. Ezt pedig a deszenzibilizáló szernek nevezzük. Vannak még komplex készítmények is, ezek több féle szer kombinációját tartalmazzák. Fontos tudni, hogy ezeknek a szereknek semmiféle mellékhatása nincsen, nem vállunk a rabjává, kismamák és gyermekek is szedhetik. Aki ezekhez a szerekhez fordul, azt teljes bizalommal teheti, hiszen hatalmas javulásokat eredményez egy-egy ilyen homeopátiás szer alkalmazása.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás