Kezdőlap / Építőipar / Lakáshitel / Álmaink lakása – Lakáshitel

Álmaink lakása – Lakáshitel

Manapság elég nehéz meghozni a döntést, hogy bele merjünk e vágni egy lakáshitel felvételébe.
Megálmodjuk álmaink lakását és bizony még nem ott lakunk, nem érezhetjük a melegét. A korábbi években szinte hozzánk vágták a hiteleket és sok ember élt is vele. Mivel könnyű volt hozzájutni, sokan nem gondolták végig, hogyan és miből fognak törleszteni. Pedig ezek a hitelek nem a „felső 10 ezernek” készültek, hiszen nekik nincs szükségük rá, hanem azoknak, akiknek legalább egy minimálbérrel rendelkeznek. Ez az adat a banknak elég, valljuk be a hitelt felvevőnek nem éppen.
A hitelfelvétel úgy történik, hogy az ember bemegy a banka, megnézik, hogy az adott bank felé van e tartozása és lehetőség van e az adatai és pénzeszközei alapján a hitel felvételére.
Nagyon sok kérdést kell megválaszolnunk, amit az ügyintéző tesz fel nekünk.
Fontos kérdés, hogy van e ingatlan fedezete. Sok lakáshitel csak arról szól, hogy ne legyen az adott félnek saját nevén ingatlan, hanem fedél nélküli legyen. Ilyenkor a hitelt a jelen esetben kinézett ingatlan terhére állítják ki.
Jó hír azoknak a fiataloknak, akik még nem rendelkeznek adósságokkal és most „repültek ki” a családi fészekből, esetleg összeházasodva. Amennyiben van jövedelmük és lakást szeretnének, a bank jóváhagyja azt (persze ez is bankfüggő). A lakáshitel általában 25-35 évre szól, tehát majdnem egy életen át nem lesz a saját tulajdonunkban az ingatlan, de gondoljunk bele, az albérlet viszont csak ablakon kidobott pénz. A törlesztőrészletek kb. ugyanannyi, mint egy 50 négyzetméteres albérlet díja. Ha lehetőségünk van rá, válasszuk inkább a saját lakás vásárlását albérlet helyett.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakásvásárlási hitel

A lakásvásárlási hitel az egyik legnagyobb hitel konstrukció. Amivel nagyon sokan éltek az elmúlt években …

Leave a Reply