Kezdőlap / Terhesség / Álterhesség

Álterhesség

Amikor már annyira vágyunk családra és babára, hogy még a szervezetünket is becsapjuk, azt az állapotot nevezzük álterhességnek. A betegségnek, vagy inkább tudatállapotnak ugyanazok a tünetei, mint a valódi várandós állapotnak. Reggeli rosszullétek, mestruáció kimaradás, mellfeszülés, illetve pocak növekedés kezdődik el a szervezetben. Vannak, akik orvosokat és terhességi teszteket megtévesztő módon képesek ezt az állapotot fenntartani. Beindulhat a terhességre jellemző hormonok termélése, a HCG szint növekedik. Ami viszont nem tapasztalható, az a magzati szívhang, nincs kimutatható magzat ultrahangos vizsgálattal, illetve nem következik be a szülés. Pszichiáterek szerint, amikor két barátnő közül az egyik anyai örömöknek néz elébe, gyakorta a másik is produkál terhességre jellemző tüneteket, de ezek rövid idővel elmúlnak, azoknál viszont, akik pszichikailag gyengébbek, tudattalanul is tovább produkálják a terhesség jeleit, fenntartva egy álterhes állapotot. Voltak „anyák” aki beszámoltak arról is, hogy tolófájdalmakat éreztek, pedig nem volt magzat a szervezetükben.
A veszélyezettek közé azokat a nőket sorolhatjuk, akik már a negyvenes éveik felé járnak, de nem született még gyermekük, akik érzelmileg stabilak, de a terhességre túlérzékenyen képesek reagálni, akik elvesztették valaha magzatukat, és azok akik nem eshetnek teherbe, vagyis termékenységi gondokkal küzdenek.
A betegség kezelése többnyire pszichológusokra hárul, ugyanis az álterhesség mögött minden esetben érzelmi túltöltöttség, szorongás, stressz, depresszió áll.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás