Kezdőlap / Természetgyógyászat / Alternatív gyógymódik

Alternatív gyógymódik

,,Naponta egy alma távol tartja a fogorvost”. Ki ne ismerné a mondást, amit már oly sokszor hallottunk. Hisz valóban, az alma is a természet elengedhetetlen kelléke, mely jótékony hatását már a régi emberek is ismertél, de az alma mellett végtelen sok növényről tehetünk említést. A természetgyógyászat szó, egy nap halmaz melyben sok-sok kicsi gyógymód tartozik, csak, hogy néhányat említsek:aromaterápia, zeneterápia, reiki, kineziológia és számtalan a végtelenségig sorolható terápia. A természetgyógyászathoz nincs szükség káros kémiai anyagokra, gyógyszerekre, már a nevében is magába foglalja ,,természet”, minden növényt a természet erejéből nyernek és azzal gyógyítanak. Házipatikához hasonló eljárás, gondolom mindenkinek volt már szemölcse kiskorában, amit a falusi nagymama vérehulló fecskefűvel kezelt. Lám csodák csodájára elmúlt, anélkül, hogy a gyógyszertárba vártunk volna a kis receptünkkel a sorban. Nem véletlen az a mondás sem, hogy: ,,Fűben, fában orvosság.”
Úgy veszem észre, hogy egyre divatosabb felkeresni egy természetgyógyászt, hisz ebbe a feszült világunkba rájöttünk arra, amit Széchényi is hangoztatott: ,,A kultúra a természet ellensége.” Az emberek kezdenek kicsit visszatérni a régi idők gyógymódjai irányába.
A természetgyógyításhoz elengedhetetlen kellék a gyógynövények, mellyel kapcsolatban adnék néhány tippet a különböző betegségek kezelésére.
-Fekete áfonya: kitűnő hasmenés kezelésére
-Fekete bodza: meghűlések kezelésére
-Csalán: reumatikus betegségek, zsíros haj és korpásodás kezelésére
-Fagyöngy: a rákos megbetegedések ellen használják
….és még vagy 100 növényt tudnék írni, melyek szinte minden gyógymódra orvosságot adnak.
Ha Ön úgy gondolta, hogy szeretné életét a természet és a gyógynövények felé venni, akkor kitűnő lehet, ha otthon is tart néhány csodafüvet, meglátja családtagjai mennyire értékelni fogják.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lándzsás Útifű

Az egyik legismertebb gyógynövényünk,a lándzsás útifű-és közeli rokona a nagy levelű útifű.Bárhol megtalálható a kertekben …

Hozzászólás