Kezdőlap / Természetgyógyászat / Alternatív gyógymódik

Alternatív gyógymódik

,,Naponta egy alma távol tartja a fogorvost”. Ki ne ismerné a mondást, amit már oly sokszor hallottunk. Hisz valóban, az alma is a természet elengedhetetlen kelléke, mely jótékony hatását már a régi emberek is ismertél, de az alma mellett végtelen sok növényről tehetünk említést. A természetgyógyászat szó, egy nap halmaz melyben sok-sok kicsi gyógymód tartozik, csak, hogy néhányat említsek:aromaterápia, zeneterápia, reiki, kineziológia és számtalan a végtelenségig sorolható terápia. A természetgyógyászathoz nincs szükség káros kémiai anyagokra, gyógyszerekre, már a nevében is magába foglalja ,,természet”, minden növényt a természet erejéből nyernek és azzal gyógyítanak. Házipatikához hasonló eljárás, gondolom mindenkinek volt már szemölcse kiskorában, amit a falusi nagymama vérehulló fecskefűvel kezelt. Lám csodák csodájára elmúlt, anélkül, hogy a gyógyszertárba vártunk volna a kis receptünkkel a sorban. Nem véletlen az a mondás sem, hogy: ,,Fűben, fában orvosság.”
Úgy veszem észre, hogy egyre divatosabb felkeresni egy természetgyógyászt, hisz ebbe a feszült világunkba rájöttünk arra, amit Széchényi is hangoztatott: ,,A kultúra a természet ellensége.” Az emberek kezdenek kicsit visszatérni a régi idők gyógymódjai irányába.
A természetgyógyításhoz elengedhetetlen kellék a gyógynövények, mellyel kapcsolatban adnék néhány tippet a különböző betegségek kezelésére.
-Fekete áfonya: kitűnő hasmenés kezelésére
-Fekete bodza: meghűlések kezelésére
-Csalán: reumatikus betegségek, zsíros haj és korpásodás kezelésére
-Fagyöngy: a rákos megbetegedések ellen használják
….és még vagy 100 növényt tudnék írni, melyek szinte minden gyógymódra orvosságot adnak.
Ha Ön úgy gondolta, hogy szeretné életét a természet és a gyógynövények felé venni, akkor kitűnő lehet, ha otthon is tart néhány csodafüvet, meglátja családtagjai mennyire értékelni fogják.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az atlétaláb kezelése természetes gyógymóddal

Az atlétaláb nem más, mint a láb bőrének a tinea pedis nevű gomba által okozott …

Hozzászólás