Kezdőlap / Migrén / Őszi margitvirággal a migrén ellen

Őszi margitvirággal a migrén ellen

Sokan úgy gondolják, hogy a migrén egyik legjobb ellenszere az őszi margitvirág. A népi gyógymódok között mindig is megtalálható volt a margitvirág bimbójának használata, amelyet fájdalom- és lázcsillapító hatása miatt különböző eredetű fájdalmak és gyulladások kezelésére alkalmaztak.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a migrénnel küzdő betegek kétharmada tapasztalta a fejfájás enyhülését a margitvirágnak köszönhetően, amelyet napi szinten kapszula vagy kivonat formájában vettek magukhoz. A kutatás eredményét az magyarázza, hogy a növény az ibuprofenhez hasonlóan fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatással bír, ráadásul megakadályozza azoknak a kémiai anyagoknak a termelődését, amelyek a fejben lévő véredények görcsös összehúzódását okozzák.

Az őszi margitvirág számos formában elérhető: kapható frissen és szárítottan, kapszula és tabletta formájában. A migrén kezelése szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a gyógynövényt milyen formában fogyasztjuk, az azonban fontos, hogy a migrénes roham kezdetekor vegyük be az első adagot, majd rendszeresen ismételjük meg a bevételt, szükség esetén akár naponta négy alkalommal.

Csakúgy, mint minden egyéb gyógymód esetében, hosszú távon a szervezet a margitvirágban lévő hatóanyagokhoz is hozzászokik, ez pedig a hatékonyság csökkenését okozhatja. Fontos tehát, hogy a migrén őszi margitvirággal történő kezelését más természetes gyógymódokkal kombináljuk.

Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy a margitvirág jelentősen serkenti a véráramlást, így a nemrégiben műtéten átesett betegek, illetve azok, akik más vényre kapható gyógyszert szednek, a kismamák és a terhes nők mindenképpen kérjék ki kezelőorvosuk véleményét mielőtt fejfájásukat ezzel a gyógynövénnyel kezelnék.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet a migrénes fejfájást kezelni?

Lehetőség van gyógyszer nélküli terápiákra is. Illetve a jól ismert gyógyszeres kezelésekre. A gyógyszer mentes …

Leave a Reply