Kezdőlap / Migrén / Természetes gyógymódok a migrén kezelésére

Természetes gyógymódok a migrén kezelésére

A migrén okozta elviselhetetlen fejfájás kezelésére számos vényköteles gyógyszer és recept nélkül kapható gyógyhatású készítmény van forgalomban. Mielőtt azonban ezeket megvásárolnánk, érdemes néhány természetes gyógymódot is bevetnünk a kínzó fejfájás leküzdésére.

Az aromaterápia az egyik legismertebb természetes gyógymód. A kellemes illatok megnyugtatják az idegeket és enyhítik a fájdalmat. Javasolt a menta, a levendula, az eukaliptusz, a jázmin, a rozmaring és a levendula illóolajok használata, ezek ugyanis bizonyítottan csökkentik a fej-eredetű fájdalmak intenzitását.

Számos esetben a migrén a homloküregből indul ki. Ilyenkor az egyik leghatékonyabb gyógymód az ecetgőzös kezelés. Forrásban lévő vízhez adjunk kevés ecetet és a folyadékból áradó gőzt lélegezzük be. Az ecetes gőz segít a homloküreg járatainak kitisztításában, ezáltal enyhíti a migrén okozta fejfájdalmat.

A nyak környékén koncentrálódó feszültség oldásának legjobb módja a fej- és nyakmasszázs. A masszázs után közvetlenül sem fizikai, sem szellemi tevékenységbe ne kezdjünk, próbáljuk meg gondolatainkat kikapcsolni, és ha tehetjük, dőljünk egy ágyra legalább egy órára.

A kínaiak, egyéb betegségek kezelése mellett, a migrén tüneteinek enyhítésére is ősidők óta az akupunktúrát alkalmazzák. A hajszálvékony tűk bőrbe történő beszúrása endorfint szabadít fel, amely az emberi test természetes fájdalomcsillapító és hangulatjavító anyaga.

A fenti módszerek előnye, hogy száz százalékig természetes gyógymódok, így semmilyen káros anyag nem kerül általuk a szervezetünkbe, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolnunk használatukkor. Jótékony hatásuk azonban vetekszik a jól ismert fájdalomcsillapító gyógyszerekével.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet a migrénes fejfájást kezelni?

Lehetőség van gyógyszer nélküli terápiákra is. Illetve a jól ismert gyógyszeres kezelésekre. A gyógyszer mentes …

Leave a Reply