Kezdőlap / Migrén / Amit tudni kell a migrénről!

Amit tudni kell a migrénről!

A migrén rendszeresen visszatérő, rohamokban jelentkező, erős fejfájás, melyet rendszerint egyéb tünetek is kísérnek: émelygés, fejfájás, hányás, akár ájulás. A rohamok gyakorisága és hossza egyénenként eltérő.
Kialakulása fiatal felnőtt korban a leggyakoribb és a nőkre jellemzőbb. Lehet örökletes, előidézheti az agy működészavara és érfejlődési rendellenesség is. Hormonális oka is lehet, ezért gyakrabban kialakulhat fogamzásgátlót szedőknél. Terhesség alatt általában javul a migrén, klimax után teljesen meg is szűnik. Rengeteg oka lehet, mint például a csokoládé, citrusfélék, sajtok, bor, de okozhatja a frontváltozás, alváshiány és stresszes állapotok is, valamint a menstruáció időszaka. A rohamot megelőző tünetei: fáradtság, látótérkiesés, fényes pontok felvillanása. Ezt követi a görcsös, hasogató fejfájás, leggyakrabban csak a fej egyik oldalán, ritkább esetben mindkét oldalon. A migrén elmúlását követően fáradttá válik a beteg.
A migrénes fejfájás alternatív gyógymódja a homeopátia. Ezekben a szerekben nincs hatóanyag,csak a hatóanyag információja, ezért mellékhatásai sincsenek. Próbálkozhatunk még régi bevált házi módszerekkel is. Például: sötét szobában pihenés, állott vizes borogatással a homlokon. Tegyünk menta, fenyő, vagy rozmaring illóolajat párologtatóba. Kerüljük a colát, kávét, csokoládét és egyéb édességeket. Figyeljünk, hogy a szervezet nehogy elsavasodjon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet a migrénes fejfájást kezelni?

Lehetőség van gyógyszer nélküli terápiákra is. Illetve a jól ismert gyógyszeres kezelésekre. A gyógyszer mentes …

Leave a Reply