Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Alternatív módszerek

Alternatív módszerek

Ha valakit eddig elriasztott, hogy tűket bökjenek a testébe, az megnyugodhat létezik másféle lehetőség is. Az első ilyen az akupresszúra. Ez a módszer is az ősi Kínából ered, és szintén sok betegségre jó hatással bír. A különbség már a szóban is felfedezhető. Ezen kezelés során az akupunktúrás pontokat nyomással stimulálják, és nem használnak tűt. Leginkább egy masszázshoz hasonlít, és néhány masszázsszalon kínálatában is szerepel már. A módszer nagy előnye továbbá, hogy viszonylag könnyedén megtanulható, így az egyszerűbb fogásokat magunk is alkalmazhatjuk. Íme egy példa: Az arcon illetve a fejen fellépő fájdalmat lehet ezzel a módszerrel enyhíteni. Fogfájás esetén is alkalmazhatjuk. A kezelendő pont a hüvelyk- és mutatóujj közti izom. Erősen nyomjuk meg az izmot, amíg azt nem érezzük, hogy fáj, és masszírozzuk pár percig. Ez az egyik legerősebb fájdalomcsillapító pont.
Szintén tű mentes variáció a mágneses elektro-akupunktra. Ennek a legnagyobb előnye, hogy otthon is végezhető, hisz csak egy készüléket kell megvásárolni hozzá, és már kezdhetjük is. A módszer hatékonysága a kettős (elektromos és mágneses) hatásban rejlik. A gépet az akupunktúrás pontokra kell helyezni. Fontos azonban megjegyezni, hogy sok esetben nem alkalmazható. Nem használható például pacemakeres személyen, kisgyermekeken, szellemi fogyatékosoknál, stb.
Végül a színakupunktúráról is írnék pár gondolatot. Ez szintén fájdalom mentes. Az akupunktúrás pontokba különböző színű fénysugarakat vezetnek. Az ősi Kínában ezt még úgy oldották meg, hogy tarka kendőkbe tekerték magukat. Manapság már fejlettebb, és hatásosabb módszerrel alkalmazzák. Színes fényzuhany, vagy fürdő formájában . A színeket két típusra oszthatjuk vannak a meleg színek, ide tartozik a sárga, a narancssáraga valamint a piros. Ezek fokozzák a vérkeringést, és jobb hangulatot keltenek a páciensben. A másik csoport a hideg színek. Ide tartozik a kék, és a zöld. A kék színt magas vérnyomásban szenvedőknek, és alvásproblémákkal küzdőknek javasolják, a zöld pedig fertőtlenítő hatással bír. Hatásossága megosztja a közvéleményt. A pszichológusok az elért javulást a színek hangulatra gyakorolt hatásának tulajdonítják. A szkeptikusok viszont a placebo hatást hozzák fel magyarázatnak,
Remélem cikksorozatommal egy viszonylag átfogó képet tudtam adni az akupunktúráról, és így már nem kérdés az olvasó számára, hogy ez valóban gyógyítási eljárás-e. A természetes gyógykezelések közül az egyik legnépszerűbb eljárás, és a sok elégedett páciens nem lehet véletlen. Azt javaslom, tegyék félre a félelmüket, és próbálják ki, ha valamilyen problémájuk van. Úgyis mondhatnám: tűre fel!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply