Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Miért félünk az akupunktúrától?

Miért félünk az akupunktúrától?

A hagyományos gyógyszerek lehetséges mellékhatásait mindenki ismeri: az aszpirin vérzéses gyomorhurutot, a védőoltások lázat és rossz közérzetet okozhatnak, míg a fogamzásgátló gyógyszerek jelentősen növelik a fejfájásra való hajlamot. Ha megnézzük a betegtájékoztatókat, láthatjuk, hogy a lehetséges mellékhatások száma végtelen, és ha valaki figyelmesen elolvassa, előfordulhat, hogy még rosszabbul érzi magát! De még az olyan, nem hagyományos orvoslási módszerek is, mint a homeopátia vagy a fitoterápia is súlyos problémákat okozhatnak, ha helytelenül alkalmazzák őket. Ez általában ritka, de megtörténhet.
Az akupunktúrás kezelés hatásosságában az elsődleges szerepet a terapeuta személyes tudása és képességei játsszák. A módszer, amennyiben megfelelően alkalmazzák, minden esetben helyreállítja a szervezet felborult egyensúlyát és harmóniáját.
Azonban itt is vannak lehetséges mellékhatások, melyekkel számolnunk kell:

  • Fáradtság: gyakori, de rövid ideig tart; a kezelések hatékonysága miatt érezzük
  • A fájdalomérzet erősödése: Rövid ideig lehetséges, mindazonáltal pozitív jelnek tekintik, mely megelőzi a nagyobb mértékű javulást
  • Érzelmi megnyilvánulások, sírás, szorongás: ritkán jelentkeznek és az érzelmi zavarok elmúlásának a jelei
  • Homályos látás: Nagyon ritkán tapasztalható és azonnal megszűnik a tűk eltávolítására
  • Kisebb bevérzések a tűk beszúrási helyein: lehetséges, de a tű nagyon vékony, így a vérömleny hamar eltűnik. Az akupunktúra nem teljes egészében ellenjavallt még azoknál a betegeknél sem, akik véralvadásgátló gyógyszereket szednek, míg a gyulladáscsökkentő gyógyszerek legtöbbje az, hiszen növelik a vérzés kockázatát.

A tűk teljesen ártalmatlanok és ha a megfelelő helyre teszik őket, az esetek többségében kiváló eredményeket érhetünk el velük: a beteg rögtön nyugodtabbnak, ellazultnak érzi magát, és már az első kúra után csökken a fájdalom illetve múlni kezdenek a tünetek.
Sok emberben már maga a tűszúrás gondolata is félelmet kelt. Néhányan eleve elutasítják ezt a kezelést, másokat sikerül meggyőzni, de nagy odafigyelést és körültekintő gondoskodást igényelnek. A modern technológiának köszönhetően ma már egyre vékonyabb, egyszer használatos tűket alkalmaznak, amelyekkel a szúrás a leggyorsabb és a legkisebb fájdalmat okozza.
Végül, ha a kezelést kombináljuk az akupresszúrával, semmi mással össze nem vethető, látványos eredményeket érhetünk el.
Mindazonáltal, abban az esetben, ha irtózunk a tűszúrástól, még mindig használhatóak más eszközök, amelyek szúrás helyett vibrációval érnek el hasonló hatást. Természetesen nem azonos hatékonysággal, , de a javulás általában így is érezhető minden esetben.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply