Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Fülakupunktúrával a szenvedélybetegségek ellen

Fülakupunktúrával a szenvedélybetegségek ellen

A szenvedélybetegségek két csoportra oszthatók. Az egyik a szerfüggő (alkoholizmus, dohányzás, drogfüggőség, stb.) a másik csoport a nem szerfüggő szenvedélybetegség (játékszenvedély, sorozat függőség, vásárlási vagy munka mánia). Az akupunktúra itt is hasonló elven működik, mint a fogyásnál. Az elvonási tüneteket enyhíti.
Bizonyára sok dohányos olvassa ezt a cikket. Valószínűleg a nagy részük legalább egyszer megpróbált már leszokni a cigarettáról, és ismeri milyen a nikotin éhség. A nikotin duplán veszélyes, egyrészt a kémiai hatásai miatt. Ugyanis módosítja a dopamin felszabadulást az agyban, és szinte olyan függőséget okoz, mint a heroin. Másrészt pszichikai függés is kialakul, mivel a dohányzás segít megbirkózni a stressz helyzetekkel, és az évek során kialakuló dohányzási reflexek megnyugtatólag hatnak. A nikotin megvonása után kellemetlen tünetek jelentkeznek. Mind testi, mind idegi alapon próbára teszi az embert.
Ez esetben is hasonló eljárást alkalmaznak, mint az előző cikkben írtam. Ugyanúgy van lehetőség a kúraszerű kezelés, és a hordható tűk közti választásra.
Nézzük meg a módszer előnyeit.
Nagyon hatékony, mivel az elvonási tünetek rendkívül gyorsan enyhülnek.
A hatás foka nem mindennapi. Akik ezzel a módszerrel szoktak le, azoknak nagy része még 1 év múlva sem gyújtott rá újra.
Helyre állítja a nikotin megvonás miatt kialakuló anyagcsere zavart, így jelentős mértékben csökken az elhízás esélye.
Nem alakul ki más függőség, hisz mint azt már korábban írtam, a tűk sterilek, nem használnak a terápia során gyógyszereket.
Még az erős dohányosok is le tudnak szokni 2-3 hét alatt.
Végül a leginkább egyedi hatása a kezelésnek, hogy a dohányos idők alatt lerakódott káros anyagok rendkívül gyorsan kiürülnek a szervezetből.
Aki komolyan szeretne megszabadulni a cigaretta rabságától, és van rá lehetősége, hogy kipróbálja ezt a módszert, annak mindenképp ajánlom.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply