Kezdőlap / Állatok / Macska / Amerikai nemzeti kincs a drótszőrű macska

Amerikai nemzeti kincs a drótszőrű macska

Amerikai drótszőrű macska (american wirehair) nevét a különleges bundájáról kapta. Bár bundája első érintésre puhának tűnik, de ha megsimogatjuk a szőrszálak azonnal visszaugranak eredeti helyzetükbe.
Az amerikai drótszőrű faj a közönséges rövid szőrű házi macska spontán mutációjából ki az 1960-as években. Az első drótszőrű kiscicákat Joan O’Shea vette gondozásába, és ő kezdte kitenyészteni a fajtát. Amerikában ahol „nemzeti kincs”-ként tartják számon ezt a még ma is ritkaságnak számító cicát.
Jellemzői: A feje kerek, szemei nagyok, kerekek enyhén ferde metszésűek. A fülei
közepes méretűek, lekerekített véggel.
Háta egyenes, törzse lekerekített. A bundája rugalmas és tömött. A szőrszálak közepes hosszúságúak. A farkának elvékonyodó, vége lekerekített. A szőrzet gondozása egyszerű. Ellenállóbb a betegséggel szemben a legtöbb macskafajta. Az időjárás viszontagságait jól tűri. Szőrzetét elég hetente egyszer átfésülni. A macska természete bár visszahúzódó, ugyanakkor nagyon emberközpontú. Szereti, ha foglalkoznak, vele ugyanakkor az amerikai drótszőrű ritkán romboló hajlamú. Ez a fajta kiváló és eredményes rágcsáló irtó, igazi vadász, aki szereti maga elkapni a zsákmányát. Kinézete nagyon hasonlít a házi macskára . Az amerikai drótszőrű macska nagyon szereti a függetlenséget, ugyanakkor mindenkivel nagyon kedves, játékos, gyerekszerető, ezért gyermekes családoknak is ajánlott. Érdekessége, hogy a drótszőrűség nem domináns gén, ezért előfordul, hogy a megszületett alomban nem minden kiscica lesz drótszőrű.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sziámi macska

Az egyik legkedveltebb macskafajta a sziámi. A fajta a Távol-Keletről származik, nevüket Sziámról, a mai …

Hozzászólás