Kezdőlap / Aranyér / Aranyér kezeléséhez segítség

Aranyér kezeléséhez segítség

A végbél betegségei közül kétségtelenül a leggyakoribb az aranyeresség. Tekinthetjük egy igazi népbetegségnek, hiszen a lakosság több mint felének életében egyszer szinte biztosan előfordul az aranyér néhány tünete, ami gyakran spontán, minden további beavatkozás nélkül el is múlik. Egyeseknek azonban kínzó fájdalmat okoz, melyet minél hamarabb megszeretne szüntetni.
A gyógyításra már nincs türelme általában a betegeknek, de tudatosítani kell, hogy általában egy kezeléstől nem válik panaszmentessé senki. A szabályokat betartva, viszont hosszú, tünet és panaszmentes időket lehet garantálni. Ehhez tud segítséget nyújtani a proctologiai vizsgálat. Ez a vizsgálat eldönti, hogy az aranyér már kezelendő-e, kezelhető-e, érdemes-e kezelni konzervatív úton, vagy műtét javasolt inkább. Feltétlenül a megelőzés az első szempont, de ha egyszer az aranyér már kialakult, úgy az otthoni kezelés során, egyszer érdemes szakemberhez is fordulni.
Tapasztalat azt mutatja, hogy az aranyeres panaszok fele nem is aranyeres panasz, semmi, vagy minimális köze van az aranyérhez, egészen más kezelést igényel, és a feleslegesen, szenvedéssel teli folytatott otthoni kezelések nem kecsegtetnek sok sikerrel.
Éppen ezért biztosabb egy szakorvosi vizsgálat elvégzése, mely irányt, orientációt biztosít a későbbi sikeres kezeléshez.
Szomorú, de azt lehet mondani, hogy az aranyérrel együtt kell élni, időnként ez az együttélés bizony nehézkes, és nagyon fájdalmas de mint minden, egy kis odafigyeléssel ez is lehet időnként felhőtlen.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az aranyér

Általában bármely betegségről is essen szó érdemes az egészet több szálon megközelíteni: – a tünet …

Hozzászólás