Kezdőlap / Állatok / Halak / Aranyhalak tartása akváriumban

Aranyhalak tartása akváriumban

Az akváriumi halak tartása nagy népszerűségnek örvend, remek hobbi tevékenységet is takar, amelyben örömüket lelik a lelkes kisállattartók. De emellett esztétikai funkciókat is betölt, hiszen bármelyik lakásnak központi dísze lehet.

Az aranyhalak szempontjából és a tisztítás, tisztán tartás miatt is a minél nagyobb akvárium beszerzése a célszerű. Hiszen minél többet van tisztítva az élőhelyük, annál többször van megzavarva a környezetük, amit ezek a kis állatok nem szeretnek.
Az akvárium egy különálló életközösséget jelent, ezért nagyon fontos, hogy kialakítsuk és fenntartsuk benne a biológiai egyensúlyt. Így a tisztítása és ápolása is kevesebb időt vesz igénybe, tovább marad szép, tiszta és nyújt élvezhető látványt gazdái számára.
Ennek elősegítése érdekében az akváriumokat fel kell szerelni különféle tisztán tartó berendezésekkel, szűrőkkel, gondoskodni kell a szellőzésről, illetve a világításról is (ez az akváriumba ültetett növények miatt is fontos lesz). Fűtőberendezésre az aranyhalak tartásához nincs szükség, mivel a hideg vizet kedvelik, így nagyon meleg időben figyelni kell a víz hőmérsékletére, és ha szükséges hűteni kell azt.
Az akvárium aljára kerüljön kavics –inkább nagy szemű (ezekből ma már színesebbnél színesebb változatokat lehet kapni), majd ebbe jöhetnek a növények, de nem kell drágákat választani, mivel az aranyhalak előszeretettel csemegéznek belőlük, amit pótolnunk kell.
Természetesen etetésükről is naponta gondoskodni kell, de arra figyeljünk, hogy ne etessük túl őket, csak annyi eleséget kapjanak, amit pár perc alatt elfogyasztanak, hogy elkerüljük a túletetést (amibe az aranyhalak bele is pusztulhatnak), illetve az ételmaradékok a víz minőségének jelentős romlását, komoly károkat eredményez.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tengeri akvárium tartása

Sok embernek megakad a szeme azokon az élénk színű tengeri halakon, mint a bohóchal, a …

Hozzászólás